Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Σημεία συνέντευξης Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Ρ/Σ ΤΟΥ «REAL» με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου1. Για την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή
Είμαι βαθύτατα προβληματισμένη μετά τη χθεσινή συζήτηση. Ενοχλημένη και σοκαρισμένη. Γιατί εκτός από την κοκορομαχία που παρακολουθήσαμε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον κ. Μητσοτάκη, αυτό που εμένα πραγματικά με σόκαρε χθες ήταν το μίσος που έσταζε από κάθε λέξη του Πρωθυπουργού.
Ο κ. Μητσοτάκης από τη μεριά του νομίζει ότι μπορεί να επιταχύνει με αυτό τον τρόπο το να γίνει Πρωθυπουργός. Εγώ έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι το «φύγε εσύ, έλα εσύ», δεν οδηγεί σε λύση για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας.
Έχω παρακολουθήσει πολύ σκληρές αντιπαραθέσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όμως όσο σκληρή και εάν ήταν η πολιτική αντιπαράθεση, υπήρχαν πάντα γέφυρες επικοινωνίας και δυνατότητες συνεννόησης για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν και αφορούν τη χώρα.
Η εθνική συμφιλίωση είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση, το ότι κλείσαμε τις πληγές μας και μπορούμε να έχουμε πολιτικές διαφορές, χωρίς να υπάρχει μίσος και οργή μεταξύ μας.
Χθες ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κόψει κάθε περιθώριο συνεννόησης και συζήτησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Επιλέγει την πόλωση και την απομόνωση, μπας και καταφέρει να κρατηθεί λίγο παραπάνω Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα. Διαλύει και καταστρέφει ό,τι χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην περίοδο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.
Σκεφτόμουν όλο το βράδυ χθες, όλα τα νέα παιδιά που προβληματίζονται για το εάν μπορούν να έχουν μέλλον στον τόπο μας. Επειδή έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία φοβάμαι ότι το μόνο πράγμα που θα σκέφτονταν ήταν πώς να βγάλουν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή.
Χρειαζόμαστε εθνική γραμμή, χρειαζόμαστε εθνική αυτοπεποίθηση, χρειαζόμαστε συνεννόηση, χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.


2. Για τις κατηγορίες του κ. Τσίπρα προς του ΠΑΣΟΚ
Η κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Δεξιάς είμαστε εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη.
Η πολιτική διαδρομή και η προσφορά του ΠΑΣΟΚ, το έργο της παράταξής μας είναι τεράστιο γι’ αυτό τον τόπο. Προφανώς υπάρχουν και λάθη. αλλά επίσης Εμείς έχουμε προκαλέσει και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, να συνυπογράψουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την ώρα που η χώρα μπήκε στο ευρώ και να μελετήσουμε τις ευθύνες όλων.
Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και δεν θα υπερασπιστούμε κανέναν εάν αποδειχθεί ότι έχει ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον. Αλλά δεν μπορεί κανείς να συκοφαντεί πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί.
Έχουμε πει διαφάνεια παντού και όλα στο φώς και του αρνούνται.
Ξεκίνησα την παρέμβασή μου χθες στη Βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο στον Πρωθυπουργό, ο οποίος έρχεται να μας κουνήσει το δάχτυλο. Εμείς έχουμε κάνει, βαθύτατο και αντικειμενικό έλεγχο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες. Το πόρισμα είναι, με δική μας πρωτοβουλία, στον εισαγγελέα εδώ και πάνω από 30 μήνες. Τους προκάλεσα και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, να κάνουν πρώτα το ίδιο και μετά να έρθουν να μας ξαναμιλήσουν. Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει τολμήσει να το κάνει αυτo.


3. Για την χθεσινή Απόφαση του Eurogroup
Είναι ένα πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να το αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας, γιατί η αδυναμία της κυβέρνησής του και η ανικανότητά του, οδηγούν τη χώρα στο αδιέξοδο.
Αλλά δεν μπορεί η ανικανότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να γίνεται πρόβλημα για τη χώρα. Δεν γίνεται να ανοίγουν ορέξεις και να γράφουν σήμερα οι Γερμανικές οι εφημερίδες ότι θα σας βοηθήσουμε με το χρέος και έξω από εδώ.
Την ίδια στιγμή αποθρασύνεται η ηγεσία της Τουρκίας και εντίνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Δεν μπορεί σε αυτό το περιβάλλον η χώρα η να βουλιάζει στο βάλτο και οι κυβερνώντες να παίζουν πιάνο στο σαλόνι του Μαξίμου σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Είναι παρακμιακά πράγματα αυτά και έχουν τεράστια ευθύνη για το πού οδηγούν αυτή τη στιγμή τον τόπο.
Βλέπω τη μέση ελληνική οικογένεια να μη μπορεί να σηκώσει κεφάλι, να μη βλέπει φως και ελπίδα κάπου στην άκρη του τούνελ. Βλέπω τα νοσοκομεία να διαλύονται, βλέπω την εκπαίδευση να ισοπεδώνεται. Βλέπω ότι αυτό που κάνουν είναι ότι μοιράζουν την φτώχεια.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top