Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Η χώρα  δε χρειάζεται μαγκιά. Αυτό που χρειάζεται είναι σχέδιο, συνεννόηση, δουλειά και φροντίδα.

Γ. ΔΑΡΡΑΣ: Κυρία Γεννηματά παρακολουθούσατε μαζί μ’ εμάς τις εξωτερικές ειδήσεις, βλέπετε το μεταναστευτικό, το πόσο σημαντικό θέμα είναι και απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο και την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά και δε συμβαίνουν έξω από την αυλή του σπιτιού μας αλλά μέσα στο σπίτι μας. Εμείς είμαστε της ατάκας εδώ πέρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Είσαστε ικανοποιημένη με το πώς διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος παραμονές εκλογών στη χώρα μας; Και αν όχι, έχει μερίδιο ευθύνης ή όχι το ΠΑΣΟΚ;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Λυπάμαι πραγματικά πάρα πολύ που χάνουμε άλλη μια ευκαιρία και δεν έχουμε τη δυνατότητα σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία να μιλήσουμε ουσιαστικά, να θέσουμε τα βασικά προβλήματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει η χώρα και να δούμε πώς ενωμένες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίξαμε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, θα μπορέσουμε να κάνουμε σταθερά βήματα για να βγούμε από την κρίση αλλά και ν’ αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας, που ταλανίζουν κάθε ελληνική οικογένεια.

Η αλήθεια είναι ότι ακούω εκφράσεις τις τελευταίες μέρες τις οποίες δεν έχω συγκρατήσει κιόλας, κάτι με «αυτόφωρα»..

Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: «Αυτοφωράκιας», τη μάθαμε..

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Έχω την αίσθηση ότι ο μέσος Έλληνας δυσκολεύεται να τα παρακολουθήσει και να τα κατανοήσει, δε νομίζω ότι είμαι μόνο εγώ που έχω αυτή τη δυσκολία. Εγώ έχω την εντύπωση ότι η χώρα μας δε χρειάζεται μαγκιά. Αυτό που χρειάζεται είναι σχέδιο, συνεννόηση, δουλειά και φροντίδα. Και αν δεν το έχουμε καταλάβει αυτό ακόμα, είμαστε σ’ επικίνδυνα μονοπάτια.

Πίστευα ότι μετά απ’ ό,τι συνέβη το καλοκαίρι, όλοι θα είχαμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε πού βρισκόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε. Και πραγματικά κοιτάζω άφωνη τους ανθρώπους γύρω μου όταν μου λένε «μα είναι τόσο δύσκολο να συνεννοηθείτε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και να κάνετε το αυτονόητο, αυτό που έκαναν όλες οι άλλες  που αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται πολύ μπροστά, να έχουν κάνει βήματα εξόδου από μνημόνια, από κρίση, από τη στενωπό;».

Και πραγματικά δεν ξέρω τι ν’ απαντήσω. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί καταφέραμε να συνεργαστούμε το καλοκαίρι στη Βουλή όλοι όσοι πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη και σήμερα έρχονται και μιλάνε και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης απ’ ό,τι καταλαβαίνω για την αυτοδυναμία και οδηγούμαστε σε μια σύγκρουση.

Δεν οδηγεί πουθενά την Ελλάδα. Η ιστορία της αυτοδυναμίας είναι μια μεγάλη αυταπάτη. Και αποδείχθηκε αυτό. Το 2012 πήγε η χώρα δυο φορές σε εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία αυτή τη φορά σ’ αυτό το ρόλο, η οποία κυνηγούσε την αυτοδυναμία. Και αποδείχθηκε ότι αυτοδυναμία δεν υπάρχει. Και πολύ σοφά ο ελληνικός λαός δεν ψηφίζει κανέναν με τέτοιον τρόπο, γιατί έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι κανένας μόνος του δε μπορεί να σηκώσει το βάρος, την ευθύνη για να δούμε οριστικά από την κρίση.

Εδώ χρειάζονται συνεργασίες πολλών δυνάμεων. Και χρειάζεται στη βάση αυτής της συνεργασίας να υπάρχει δεσμευτική προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Αυτό λοιπόν που θα έπρεπε να συζητάμε σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία, θα ήταν ποια είναι η βάση αυτής της προγραμματικής συμφωνίας. Ποια είναι αυτά που μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι είναι προτεραιότητες για την επόμενη μέρα.

Εμείς έχουμε σκοπό ως ΠΑΣΟΚ να το κάνουμε αυτό και να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα σημεία.

Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Υπάρχουν τρεις ενότητες σε σχέση με το μεταναστευτικό. Η μία ενότητα αφορά το τι δεν έγινε. Και υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ γιατί υπήρξε τεράστια καθυστέρηση, επί μήνες δε μπορούσαν ν’ αποφασίσουν ποιος θα έχει την ευθύνη, ποιος θα συντονίζει, ποιος θα έχει την αρμοδιότητα. Εμείς τους τα είχαμε θέσει τα ζητήματα αυτά στη Βουλή από το ξεκίνημα της κυβέρνησης, από τα πρώτα βήματα, από τις πρώτες ημέρες, τους είχαμε εντοπίσει τα προβλήματα…

Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Και τι είχατε πει για λύσεις; Τα προβλήματα μπορεί να τα εντοπίσατε αλλά τι λύσεις είχατε πει;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Θα σας πω γιατί υπάρχουν ενότητες όπως σας είπα πριν. Τους είχαμε πει λοιπόν τότε ότι έπρεπε να επικαιροποιήσουν το action plan που υπήρχε, που ήταν το μόνο που είχε φέρει αποτελέσματα για να μπορέσουν να εισπράξουν χρήματα. Γιατί χωρίς action plan δε μπορείς να εισπράξεις χρήματα. Δεν έκαναν τίποτα, δεν πήραν χρήματα, χωρίς χρήματα δε μπορείς ν’ ασκήσεις πολιτική.

Καθυστέρησαν πάρα πολύ να βρουν ποιος θα συντονίζει την όλη προσπάθεια με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην καρδιά του καλοκαιριού χωρίς να έχει υπάρξει κανένα απολύτως σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Από την άλλη πλευρά τους είπαμε και προτείναμε, είχαμε ζητήσει να υπάρχει διακομματική προσπάθεια στην υπόθεση του μεταναστευτικού, είχε πει ο κ. Βούτσης στη Βουλή, μου είχε απαντήσει ότι έχω πάρα πολύ δίκιο και θα φροντίσει να κληθούν τα κόμματα να συμβάλλουν όλοι. Δεν το έκανε ποτέ.

Στη συνέχεια τους είπαμε, επειδή είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, θα έπρεπε πολύ γρήγορα έστω να υπάρξουν οι αλλαγές οι θεσμικές ώστε να θεωρηθεί έκτακτη ανάγκη και να ενεργοποιηθεί ο «Ξενοκράτης». Γιατί είναι το μόνο σχέδιο που υπάρχει, επομένως να ενεργοποιηθεί ο «Ξενοκράτης» και να θεωρηθεί και η υπόθεση των μεταναστών μια έκτακτη ανάγκη εφ’ όσον δεν προλάβαιναν να κάνουν τίποτε άλλο.

Και το τρίτο ζήτημα είναι, εγώ έχω θέσει το θέμα και στους σοσιαλιστές, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πολιτικής σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων. Υπάρχουν δυο ζητήματα, είναι και η πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Για την επιβολή  ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Διάβασα μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και όπως προχωρούσα προς τα κάτω στον υπολογιστή, ξαφνικά σκέφτηκα ότι μάλλον έχει γίνει κάποιο λάθος και διαβάζω ανακοίνωση κάποιου κόμματος της αντιπολίτευσης. Μετά ξανανέβηκα πάνω και συνειδητοποίησα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει ξανά σα να είναι αντιπολίτευση, σα να μην έκανε αυτός τη συμφωνία. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Κοιτάξτε τι συμβαίνει εδώ: Σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει και σχετική οδηγία, η εκπαίδευση εξαιρείται από το ΦΠΑ. Εμείς είχαμε βγάλει ανακοινώσεις, είχαμε δει αυτό το ζήτημα κυρίως γιατί αυτό το θέμα χτυπάει τη μέση ελληνική οικογένεια και αν θέλετε ιδιαίτερα τα ΙΕΚ έχουν και μια πολύ μεγάλη ευαισθησία. Στα ΙΕΚ πηγαίνουν νέοι άνθρωποι που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και από το υστέρημά τους προσπαθούν να πάρουν μια εξειδίκευση, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τη θέση εργασίας τους, ν’ αποκτήσουν περισσότερα προσόντα.

Αλλά και τα υπόλοιπα, τα φροντιστήρια τα φανερά, δεν έγινε καμία προσπάθεια να χτυπηθεί η παραπαιδεία η μαύρη. Τουλάχιστον αυτοί πληρώνουν κάτι. Και από την άλλη μεριά, στα ιδιωτικά σχολεία, είδαμε να εξαιρείται η ελίτ και έμειναν αυτά που πηγαίνει ο μέσος εργαζόμενος το παιδί του πραγματικά με μεγάλους κόπους και μεγάλες προσπάθειες. Και το ερώτημα είναι, αντέχει και το δημόσιο σύστημα όλη αυτή την επιστροφή παιδιών; Έχει υποδομές; Έχει δασκάλους; Έχει τη δυνατότητα για βιβλία;

Όλο αυτό προσπαθήσαμε να το συζητήσουμε με την κυβέρνηση, δε δέχτηκε να το συζητήσει, δεν έδωσε απαντήσεις, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι επιβάλλονται όλα αυτά και ξαφνικά η Commission λέει πως όχι, δεν επιβλήθηκε. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πάρα πολλά τα σημεία αυτής της συμφωνίας που είναι ισοπεδωτικά, που πλήττουν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και υπάρχουν και άλλα περισσότερα και δυσκολότερα από αυτό που συζητάμε σήμερα που δεν επιτρέπουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Γ. ΔΑΡΡΑΣ: Να τελειώσουμε με μια ερώτηση όπως ξεκινήσαμε. Σας ρώτησα αν είστε ικανοποιημένη με το πώς διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος σήμερα στη χώρα μας, εσείς βγάλατε μια ανακοίνωση χθες λέγοντας ότι υπάρχουν συκοφαντικά δημοσιεύματα γύρω από το πρόσωπό σας..

Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Σας κατηγορούν συγκεκριμένα να πούμε για δυο πράγματα, εγώ θα βάλω και κάτι ακόμα, σας λένε ότι είστε συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος οπότε δε μπορείτε να μιλάτε για τον ιδιωτικό τομέα και διάφορα τέτοια..

Γ. ΔΑΡΡΑΣ: Και αυτό που έχει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία» κι επανέρχεται, σας ρωτάει αν είναι ψέμα ή αλήθεια όλο αυτό το πράγμα σε σχέση με το σύζυγό σας και σε σχέση μ’ εσάς.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Έχω ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί είναι ζητήματα που έχουν απαντηθεί, έχουν απαντηθεί δημοσίως και όταν επανέρχονται από δυο εφημερίδες στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου εναντίον ενός Προέδρου κόμματος, είναι φανερή η σκοπιμότητα.

Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Έχετε προσφύγει στη Δικαιοσύνη;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Βεβαίως, έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη από χτες.

Γ. ΔΑΡΡΑΣ: Καταγγέλλετε κάποιους συγκεκριμένους; Γιατί πριν μιλήσατε για σκοπιμότητα. Καταγγέλλετε δηλαδή κόμματα;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Υπάρχουν δυο εφημερίδες που ταυτοχρόνως ανακινούν ένα ζήτημα που εδώ και μήνες έχει απαντηθεί κι έχει διαψευσθεί. Λοιπόν, έχω ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη και νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να κρατήσουν ένα επίπεδο σ’ αυτό τον προεκλογικό αγώνα γιατί είναι πάρα πολύ κρίσιμες οι ώρες για τη χώρα μας, για τις Ελληνίδες, για τους Έλληνες και κυρίως για τη νέα γενιά που φεύγει αυτή τη στιγμή από την Ελλάδα αναζητώντας κάπου αλλού να βρει να υλοποιήσει τα όνειρά της.

Έχουμε ευθύνη λοιπόν να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και τα παλιά παιχνίδια, τα παλιομοδίτικα και τα ντεμοντέ από τις αυτοδυναμίες μέχρι αυτού του είδους τα χτυπήματα, ας τ’ αφήσουν στο παρελθόν.

Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Αυτό που σας λένε ότι είστε, όχι σας λένε, το γράφετε στο βιογραφικό σας, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος και γι’ αυτό δε μπορείτε να μιλάτε εσείς για πρόωρες συντάξεις και να ψηφίζετε τις πρόωρες συντάξεις, τι έχετε να πείτε πάνω σ’ αυτό; Γιατί σας χτυπάνε πολύ..

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Κυρία Κατσίμη, έχω τρία παιδιά, είμαι τρίτεκνη. Και όπως όλες οι τραπεζοϋπάλληλοι με 3 παιδιά, όταν συμπληρώνουν τα χρόνια υπηρεσίας βγαίνουν σε σύνταξη. Η σύνταξη αυτή είναι σε αναστολή διότι έχω την ιδιότητα του Βουλευτή. Επομένως δεν υπάρχει τίποτα, ούτε το παράνομο ούτε καμία ειδική μεταχείριση, ούτε το ανήθικο. Γιατί οι λόγοι που με οδήγησαν να κάνω χρήση αυτού του δικαιώματος που κάνουν χιλιάδες γυναίκες στην πατρίδα μας είναι πολύ προσωπικοί, πολύ σοβαροί και δεν αφορούν κανέναν.

Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Σας κάναμε επίτηδες αυτή την ερώτηση και νομίζω ότι πρέπει ν’ απαντηθούν όλα αυτά τα οποία κυκλοφορούν γενικώς από τα social media…

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Χαίρομαι που μου την κάνατε γιατί αυτά τα ζητήματα πρέπει να κλείνουν. Και γι’ αυτό προσέφυγα στη Δικαιοσύνη, για να κλείσει οριστικά.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top