Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


Άρθρο της Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα   -ΗΜΕΡΗΣΙΑ-


Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει, μέσα από εθνική συνεννόηση, ποια θέση θα έχει στο διεθνή γεωοικονομικό χάρτη και στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή κατανομή παραγωγής.
Να θέσει τους ενδιάμεσους στόχους για την επίτευξη του σκοπού της και να πετύχει τις μεγαλύτερες δυνατές κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις γύρω από τους στόχους αυτούς.
Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει όχι γιατί το απαιτεί η Ευρώπη. Αλλά γιατί η ίδια κατανοεί ότι πρέπει να αλλάξει ώστε να διασφαλίσει ένα βιώσιμο και ευοίωνο μέλλον.
Και αυτό δεν είναι ουτοπικό και ανεδαφικό. Αυτό ακριβώς κάνουν εδώ και δεκαετίες οι μεγάλες, πολιτικά και οικονομικά χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτή η ιστορική αναγκαιότητα επιτέλους θα τελεσφορήσει.
Γιατί εμείς δεν χρειαζόμαστε πιστοποιητικά για την μεταρρυθμιστική μας αντίληψη αλλά και αποτελεσματικότητα.
Το έχουμε αποδείξει υλοποιώντας όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και κοινωνικές κατακτήσεις της χώρας, όπως την οριστική εμπέδωση της Δημοκρατίας, το Ε.Σ.Υ, το Α.Σ.Ε.Π., τα ΚΕΠ, την ένταξη στην Ευρωζώνη, τον Καλλικράτη, τη Διαύγεια, την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, το νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, των οποίων θεματοφύλακας παραμένει το ΠΑΣΟΚ.
Αυτά είναι τα εχέγγυα ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία θα αποτελέσει μέσα από την ανασυγκρότηση και μετεξέλιξη του   τον  καταλύτη συνθέσεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς που θα γίνει ο φορέας των , αλλαγών και μεγάλων μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα.
Μαζί όμως με τη χώρα πρέπει να συμβάλλουμε και στην αλλαγή της Ευρώπης η οποία επί επτά χρόνια πλέει στα ταραγμένα απόνερα από το Τσουνάμι που προκάλεσε η Χρηματοπιστωτική Κρίση του 2008.
Και αντί να κινηθεί έξω από αυτή την κατάσταση κινητοποιώντας όλες τις μηχανές της, επιδεικνύει μια ασυγχώρητη διστακτικότητα και απροθυμία.
Τα αίτια αυτής της καταστροφικής στασιμότητας είναι βαθύτατα πολιτικά. Οι ευρωφοβικές, λαϊκίστικες και ακόμη και εθνικιστικές φωνές στα άκρα του ευρωπαϊκού πολιτικού φάσματος φρενάρουν το εγχείρημα της πολιτικής και οικονομικής εμβάθυνσης της Ευρώπης. Από την άλλη η άρνηση των επικρατούντων κεντροδεξιών πολιτικών σχηματισμών να αντιληφθούν τις αστοχίες των αγορών, τις ατέλειες του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τις αδυναμίες του άγουρου, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, ευρωπαϊκού εγχειρήματος διαιωνίζουν τη στασιμότητα αυτή.
Έτσι, εναπόκειται στον χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού να αναδείξει ένα προοδευτικό όραμα και ριζοσπαστικές προτάσεις για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Η κεντροαριστερά που αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι είτε ηττημένη είτε παίζει το ρόλο του κομπάρσου, πρέπει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη συντήρηση και στις ακρότητες.
Όλοι εμείς που πιστεύουμε στις προοπτικές που μπορούν  να δώσουν οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού στην πατρίδα μας αλλά και στην Ευρώπη, δηλώνουμε παρόντες. Το επιβάλλουν η ιστορία μας και οι απαιτήσεις των καιρών.

Κάποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι μακρινό και αδύνατο. Πως οι παρούσες ισορροπίες δεν ανατρέπονται. Η ιστορία και κυρίως  η δική μας πίστη για τις αρχές μας θα τους διαψεύσει.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top