Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει η ΠΑΣΠ Κορίνθου  στο Δημαρχιακό  Μεγάρου της πόλης,
με θέμα «Η Ελλάδα στην Ευρώπη της Κρίσης», συμμετείχε η βουλευτής Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Κατά τον χαιρετισμό της η κα Γεννηματά αναφέρθηκε στην Παγκόσμια οικονομική Κρίση, στο πόσο ανέτοιμος εμφανίστηκε ο πολιτικός κόσμος να αντιμετωπίσει την κρίση στην Ελλάδα,  ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην περίοδο 2004-2009, λέγοντας:

« Ήταν πιστεύω, ιστορικό ατύχημα, ότι στη μεταβατική περίοδο που έπρεπε άμεσα να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, βρεθήκαμε να έχουμε στην χώρα την κυβέρνηση της ΝΔ, της περιόδου 2004-2009, που αποτελεί τη θεωρητική και πρακτική αποτύπωση της πολιτικής κρίσης. Ο κυβερνήτης είχε πατήσει το κουμπί προσγείωσης, το σκάφος έκανε πορεία προς την συντριβή και εκείνος παρακολουθούσε το θέαμα».

Η κα Γεννηματά σημείωσε ακόμη ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μπορούν να πετύχουν  την νέα ελληνική αφύπνιση, προωθώντας τέσσερις μεγάλες αλλαγές:

1)   -  Μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, μία συνταγματική αλλαγή στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Να ενισχύσουμε το κοινοβούλιο, τον έλεγχο των κυβερνήσεων και των μηχανισμών άσκησης πολιτικής. Nα δούμε τα ζητήματα των σταθερών κοινοβουλευτικών κύκλων καθώς και του μόνιμου εκλογικού συστήματος και την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

- Να διατυπώσουμε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Την ανάπτυξη της αγροτικής μας παραγωγής, την αξιοποίηση της εμπορικής ναυτιλίας μας, την προβολή της χώρας μας, ως ένα προορισμό υψηλών απαιτήσεων. Να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει η χάραξη της ΑΟΖ, για να βρούμε και νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Να φέρουμε στο προσκήνιο, την προικισμένη νέα γενιά την οποία έχουμε και αποτελεί και σήμερα μέσα στην κρίση, το κρισιμότερο αλλά και αναξιοποίητο   πλεονέκτημα, της πατρίδας μας. Να ενθαρρύνουμε την έρευνα και την καινοτομία, την νεανική επιχειρηματικότητα. Να καλέσουμε τους νέους ανθρώπους να χαράξουμε μαζί το δρόμο.

- Να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Αν είναι κοινωνικό χρέος να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές ανισότητες που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αν είναι πολιτικό μας χρέος να επαναθεμελιώσουμε το κοινωνικό κράτος, είναι πατριωτικό μας καθήκον να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Διότι μόνο έτσι θα έχουμε τους πόρους για να αναπτύξουμε και πάλι την οικονομία μας και βέβαια τη σταθερότητα και το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα.

 - Να υπάρξει μία μεγάλη κοινωνική συμφωνία, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της Πολιτείας για να υλοποιηθεί η προσπάθεια της Εθνικής Αναγέννησης, κυρίως όμως για να μοιραστούν δίκαια και τα βάρη αλλά και τα οφέλη.           Να κινητοποιήσουμε και πάλι την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα του Απόδημου Ελληνισμού, να τους εντάξουμε του Απόδημους Έλληνες  και να τους κάνουμε κοινωνούς της Εθνικής μας στρατηγικής. Η ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ, θεμελιώνεται πάνω σε ένα ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Ειδικότερα για την ανασύνθεση  της Κεντροαριστεράς και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε:

Το ΠΑΣΟΚ, οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ανοιχτού διαλόγου όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του φιλελεύθερου κέντρου, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από κόμματα, κινήσεις αλλά και προσωπικότητες, για να διαμορφωθεί ένας ευρύς πολιτικός χώρος διαλόγου.

Επιδίωξη πρέπει να είναι η ανασύσταση, ανασύνθεση  και επανένωση του ιστορικού χώρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ανανεωτικής αριστεράς, και η δημιουργία μίας μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που θα αρχίζει και θα περιλαμβάνει  την ανανεωτική αριστερά και θα εκτείνεται μέχρι της παρυφές της Δεξιάς και το φιλελεύθερο και προοδευτικό κέντρο. Έχουμε κάνει πολλά στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει να γίνουν περισσότερα, μπορούν να γίνουν όλα.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top