Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Είναι θετικό για τη χώρα και για κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός ότι χθες στο EUROGROUP υπήρξε συμφωνία.   Όχι για το περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής, για το οποίο πολλά μπορεί να πει κανείς, αλλά γιατί όλοι γνωρίζουμε τι θα είχε συμβεί στην Ελλάδα αν δεν είχε επιτευχθεί. Το ΠΑΣΟΚ περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό φορέα επιθυμεί να υπάρξει συνέχεια στην προσπάθεια και να μη χαθούν οι θυσίες του λαού.

Η Κυβέρνηση προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και το ρεαλισμό και τα έδωσε όλα.

Δεσμεύεται να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις, να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες , δέχεται την παρακολούθηση και την αξιολόγηση από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ - τους τρείς θεσμούς κατά την ίδια και όχι την τρόικα που γνωρίζουμε όλοι - και έχει εγκαταλείψει τη ρητορική για διαγραφή του χρέους.

Είναι προφανές ότι το αίτημα για παράταση της κύριας σύμβασης σημαίνει παράταση του προγράμματος και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε έπαιζε με την τύχη ενός ολόκληρου λαού με τρόπο προκλητικό και απαράδεκτο. Έτσι ήταν πάντα, απλά στο παρελθόν  οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν είχαν στήριξη. Μας είπαν δοσίλογους και προδότες.

Κερδίζει χρόνο η Κυβέρνηση αλλά χωρίς χρήματα. Ποτέ άλλωστε οι εταίροι μας δεν μας έδωσαν και χρόνο και χρήματα και αυτή ήταν η αιτία της βίαιης προσαρμογής.

Αυτός ο χρόνος όμως που οδηγεί; Στο 3ο μνημόνιο  ή θα σταθεί στα πόδια της η χώρα  και θα βγει στις αγορές; Πώς όμως αφού χάνουμε το μαξιλάρι των 11δις. Πού θα στηριχθεί η προληπτική πιστωτική γραμμή; Γιατί δεν μετατρέπεται σε προληπτικό το πρόγραμμα του ΔΝΤ; Ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να αξιολογούνται για να εκταμιεύονται σταδιακά οι δόσεις, δεδομένου ότι το πρόγραμμα της Θες/νίκης είναι πλέον παρελθόν; Πώς θα χρηματοδοτηθούν οι τρέχουσες ανάγκες του δημοσίου; Τι θα γίνει με το χρέος;

Τα ερωτήματα και τα προβλήματα των οποίων οι απαντήσεις απλώς μετατίθενται είναι πολλά.
Στο αίτημά της η κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα αποτελούν τη βάση για την παράταση.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βαρουφάκη γι αυτό, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Το πιο σημαντικό όφελος από αυτή τη συμφωνία είναι η επιβεβαίωση ότι υπάρχει μόνο μία εθνική στρατηγική εντός ευρώ για να βγούμε από την κρίση την οποία δεν προκάλεσε το μνημόνιο. Η κρίση έφερε το μνημόνιο.
Εύλογα μπορεί κανείς σήμερα να αναρωτηθεί γιατί τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ αρνιόταν να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Οι Έλληνες στις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν «ελπίδα».
Η ελπίδα σήμερα περνά μέσα από τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Πρέπει να διαμορφώσουμε ως χώρα ,γρήγορα ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Βρισκόμαστε στο τέλος όχι στην αρχή αυτής της προσπάθειας.

Η αξιολόγηση που θα γίνει στο τέλος του τετραμήνου θα είναι λίγο πριν τη
λήξη ομολόγων. Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη.

Σήμερα που το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο δε λειτουργεί πια ,
Σήμερα που η συνεργασία με τους λαϊκιστές, αντιευρωπαϊστές και αδέξιους ΑΝΕΛ είναι φανερό ότι δεν οδηγεί στον παράδεισο αλλά μπορεί και σε ένα Κούγκι,
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ελπίδα είναι μια γέφυρα συνεννόησης και συναίνεσης που θα συνδέει την εθνική αξιοπρέπεια με την ασφαλή πορεία.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top