Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Το ΠΟΤΑΜΙ δεν ξέρουμε ούτε από που πηγάζει, ούτε που εκβάλει. Μέσα στα θολά
νερά του, χωράνε όλοι
                                                                                                                                         

Σας ανησυχεί η πόλωση που επικρατεί την προεκλογική περίοδο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κα Γεννηματά;

Αυτή η πόλωση,  όπου από τη μια μεριά η Νέα Δημοκρατία επενδύει στο φόβο και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην οργή και στο λαϊκισμό, θα έχει στο τέλος ηττημένο τον πολίτη.  Γιατί οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο. Πολύ φοβάμαι δε, ότι οδηγεί και σε δεύτερες εκλογές, που η χώρα δεν τις αντέχει.
Ακόμη και στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα εξασφαλίσει οριακά την αυτοδυναμία λόγω του bonus των 50 εδρών, πιστεύει κανείς σοβαρά ότι μπορεί να αντέξει μόνο του την ευθύνη των κρίσιμων αποφάσεων και το βάρος της εξόδου από την κρίση;
Κανείς δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος μόνος του. Καιρός να το καταλάβουν και να σοβαρευτούν όλοι!


Την επομένη ημέρα των εκλογών, η απαιτούμενη για τη χώρα συναίνεση, πώς πρέπει να εκφραστεί κατά τη γνώμη σας;
Με το σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην οποία θα συμμετέχουν τα δυο πρώτα κόμματα και φυσικά όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Πορεία του τόπου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Πρέπει να συμφωνήσουμε.
Η ώρα της εθνικής συνεννόησης, το τέλος κάθε δογματισμού, η αντιμετώπιση του κοινού προβλήματος είναι η μόνη λύση


Εκτιμάτε πως η περίοδος συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ έκλεισε με την προκήρυξη των εκλογών;
Η συνεργασία μας με τη Νέα Δημοκρατία, ήταν συγκυριακή. Έγινε προκειμένου να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης με τρικομματικό χαρακτήρα σε πρώτη φάση.
Να υπενθυμίσω ότι η δική μας πρόταση και μετά τις εκλογές του 2012 ήταν η δημιουργία μιας κυβέρνησης με την συμμετοχή όλων των δημοκρατικών κομμάτων που συμφωνούν στην διαφύλαξη του Ευρωπαϊκού κεκτημένου για την Ελλάδα. Υπήρξε, όμως  άρνηση από τον Σύριζα. Ως δεύτερη επιλογή προτείναμε την κοινοβουλευτική στήριξη από πλευράς του ΠΑΣΟΚ μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. Επίσης αρνήθηκαν.
Προτείναμε στην συνέχεια να συμμετάσχουν σε μια  εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να διαμορφωθεί  ένα Εθνικό πλαίσιο  και να διεκδικήσουμε τη βελτίωση της συμφωνίας. Και πάλι αρνήθηκαν.
Με αυτά τα δεδομένα και μετά από διπλές εκλογές, τη συζήτηση για το GREXIT να φουντώνει σε όλη την Ευρώπη, η συγκρότηση  μιας κυβέρνησης ήταν Εθνική αναγκαιότητα την οποία υπηρετήσαμε.  Εμείς θα συνεχίσουμε με τη  συνέπεια και την ευθύνη που η παράταξη μας έδειξε όλα αυτά τα πέτρινα για την Ελλάδα και τους Έλληνες χρόνια.


  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα τι θα πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ; Πρέπει να συζητήσει πρόταση συνεργασίας και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Σταθερή άποψη του ΠΑΣΟΚ από το 2012 είναι ότι όλες οι δυνάμεις που υπηρετούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, οφείλουν να συνεργαστούν. Να συνεργαστούν στη βάση, όμως μιας συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας, ώστε να υπηρετήσουν από κοινού ένα σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση με ασφαλή βήματα. Παράλληλα να συμφωνήσουμε και στο πλαίσιο εκείνων των μεταρρυθμίσεων με προοδευτικό πρόσημο και των ρεαλιστικών μέτρων που θα στηρίξουν την  απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη ζωή των πολιτώνΓιατί ΠΑΣΟΚ κα Γεννηματά; Αλήθεια, ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του κόμματος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση; Τυχόν αποτέλεσμα μικρότερο από το 8% των ευρωεκλογών θα σήμαινε αποτυχία;

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι οι εκλογές της ευθύνης, οι εκλογές της χρήσιμης ψήφου για την χώρα σε ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό εμείς δίνουμε την δική μας πολιτική μάχη και καλούμε τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και να πάρει την τρίτη εντολή γιατί έχει τη δυνατότητα να γίνει ο καταλύτης προκειμένου να υπάρξει εθνική συνεννόηση.
 Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες τούτες τις ώρες πρέπει να ορίζονται όχι με τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων αλλά με όρους εθνικού συμφέροντος. Αποτυχία είναι ότι μας εμποδίζει να διαδραματίσουμε το ρόλο που έχει ανάγκη αυτήν την δύσκολη ώρα η πατρίδα μας. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη και αυτό τον πήχη αξίζει να τον βάζουμε όλο και πιο ψηλά!

 Στο χώρο της κεντροαριστεράς ανατοποθετούνται και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Μετά τις εκλογές εκτιμάτε πως θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ενότητα ή η περιχαράκωση θα συνεχιστεί;
Όσον αφορά το ΠΟΤΑΜΙ δεν ξέρουμε ούτε από που πηγάζει, ούτε που εκβάλει. Μέσα στα θολά νερά του, χωράνε όλοι από τη «Δράση» μέχρι την απόδραση.
Για το Γιώργο Παπανδρέου, είχα προσωπική σχέση και συνεργασία, του εξέφρασα  την πολιτική διαφωνία μου για την ίδρυση νέου κόμματος και προσπάθησα να τον μεταπείσω. Ο ίδιος πήρε διαφορετική απόφαση και τώρα θα κριθεί από τους Έλληνες πολίτες.
Εγώ δεν βρέθηκα ποτέ σε δίλημμα για το αν πρέπει να αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα, έχει ιστορία, έχει προσφορά στον τόπο και είναι δική μας ευθύνη και υποχρέωση να έχει και προοπτική.
Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ και την προσφορά κα την προοπτική του ΠΑΣΟΚ.
Δίνω τη μάχη των εκλογών όπου η παράταξη πρέπει να σταθεί όρθια και κοιτώ ταυτόχρονα την επόμενη ημέρα.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενωθούμε με τους δημοκρατικούς πολίτες ξανά, στη βάση  ενός προγράμματος, ενός σχεδίου που δεν μπορεί παρά να είναι η νέα πρόταση της Κεντροαριστεράς για την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα μετά την κρίση.«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top