Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να ενωθούμε ξανά.   
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, πίσω στις πολιτικές μας συνεντεύξεις και πάμε να καλημερίσουμε την αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας την κυρία Φώφη Γεννηματά, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας.
Κυρία Υπουργέ, καλημέρα σας.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Καλή σας μέρα, κύριε Χατζηνικολάου.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας γιατί επιλέξατε να μείνετε στο ΠΑΣΟΚ και όχι να ακολουθήσετε το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Και το ρωτώ αυτό με την έννοια ότι έχετε μια παράδοση συνεργασίας με τον Παπανδρέου πολύ ισχυρή.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Βεβαίως υπήρχε η παράδοση της συνεργασίας με το Γιώργο Παπανδρέου, δεν το αμφισβητώ αυτό. Τιμώ τις αποφάσεις μου και τις επιλογές μου αλλά δεν βρέθηκα ποτέ σε δίλημμα για το αν πρέπει να αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ.  Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα, έχει ιστορία, έχει ρίζες. Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ αυτή τη διαδρομή, αυτή την ιστορική διαδρομή.
Έχω βιώματα, κύριε Χατζηνικολάου σε σχέση με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.  Υπήρχαν πάρα πολλές φορές οι ευκαιρίες στο παρελθόν να διασπαστεί αυτό το κόμμα αλλά και ο ίδιος ο πατέρα μου, ο Γιώργος Γεννηματάς, μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του έδωσε κάθε ικμάδα της δύναμής του προκειμένου να κρατηθεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ με κάθε κόστος.
Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτή η κίνηση. Ήμουν αντίθετη. Εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου. Πάρθηκαν οι αποφάσεις, κύριε Χατζηνικολάου.  Ο ελληνικός λαός θα κρίνει αν αυτές οι αποφάσεις ήταν ή όχι σωστές. Εγώ θα μείνω εδώ. Δίνω τη μάχη γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει όρθιο και θεωρώ ότι θα πρέπει ο χώρος να επανασυνδεθεί μετά τις εκλογές και νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε όλα τα στελέχη τη μάχη αυτή της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Χρειάζεται λέτε μια επανίδρυση ο χώρος μετά τις εκλογές ώστε να μπορέσει να μαζέψει πάλι τα κομμάτια του;
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Πείτε το επανίδρυση, πείτε το ανασυγκρότηση, έχουν ειπωθεί πάρα πολλές λέξεις όλα αυτά τα χρόνια σε σχέση με το χώρο, με την κεντροαριστερά.  Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενωθούμε ξανά, νομίζω ότι η βάση θα πρέπει να είναι  το σχέδιο που έχει ανάγκη η χώρα, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, ένα σχέδιο για το πώς θα δημιουργήσουμε ανάπτυξη με θέσεις εργασίας.
Νομίζω ότι αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες. Δεν τους ενδιαφέρουν οι εσωτερικές μας αδυναμίες και προβλήματα και οι προσωπικές αντιθέσεις. Γύρω από αυτό το στόχο θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε.Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αρκετοί πιστεύουν ότι η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία έβλαψε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια και λένε και το λένε δημόσια πλέον ότι θα πρέπει να είναι προσανατολισμένο το ΠΑΣΟΚ την επόμενη περίοδο σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με την Αριστερά.  Τι λέτε;
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η συνεργασία μας με τη Νέα Δημοκρατία, κύριε Χατζηνικολάου, ήταν καθαρά συγκυριακή. Με ρωτούν πολλοί μα πως εσύ συμμετείχε σε μια Κυβέρνηση με τη Δεξιά. Η απάντηση είναι ότι εγώ συμμετείχα σε μια Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.
Εμείς είπαμε τότε το 2012 στο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην Κυβέρνηση γιατί από τότε η άποψή μας ήταν και παραμένει ότι η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ότι θα πρέπει όλα τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας να συμμετέχουν στην Κυβέρνηση και να αναλάβουν βάρη και ευθύνες.  Δεν το δέχτηκε.
Είπαμε στο ΣΥΡΙΖΑ τότε, αν θυμάστε, να στηρίξουμε την Κυβέρνηση της Αριστεράς. Να έχει την ευκαιρία η Αριστερά από το ’12 να δοκιμάσει τις δυνάμεις της. Ούτε αυτό το δέχτηκαν. Τους είπαμε να μπουν σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Να πάμε όλοι μαζί στην τρόικα και να διεκδικήσουμε τη βελτίωση της συμφωνίας αυτής, πάλι αρνήθηκαν. Δεν θέλησαν μέχρι σήμερα πολύ απλά να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Εμείς δεν ταυτιστήκαμε με τη Νέα Δημοκρατία. Όπως είπα και πριν ήταν συγκυριακή η συνεργασία, ήταν συνεργασία ανάγκης και αν θέλετε αυτό που επιδιώξαμε ήταν να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτή την κρίση για να επιστρέψει και ο καθένας στο φυσικό, ιδεολογικό και πολιτικό του χώρο.
Και επανέρχομαι στο σήμερα.  Εμείς έχουμε πάρα πολύ πάρει επάνω μας το κόστος όχι μόνο για τη διαχείριση της κρίσης αλλά και για την κατάσταση πριν από το ’09. Όλες οι αμαρτίες του πολιτικού συστήματος ξαφνικά έχουν φορτωθεί στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αναγνωριστεί στο ΠΑΣΟΚ ότι έμεινε και έβαλε πλάτη για τη χώρα στα δύσκολα, δεν σηκωθήκαμε να φύγουμε, δεν εγκαταλείψαμε, σηκώσαμε αυτό το κόστος. Και σήμερα ξανά λέμε ότι αυτό που χρειάζεται είναι Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και θα πρέπει και τα δύο κόμματα που διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις να αναλάβουν ευθύνες και να είναι μέσα σε αυτήν.


Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έχει κάνει επαρκώς την αυτοκριτική του το ΠΑΣΟΚ;  Γιατί ένα κόμμα του 44% το 2009 που καταλήγει να αγωνιά για την επιβίωσή του το 2015 φαντάζομαι ότι πρέπει να κάνει αυτοκριτική.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Κύριε Χατζηνικολάου, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα που να έχει κάνει σκληρότερη αυτοκριτική από το ΠΑΣΟΚ.  Νομίζω έχουμε πει τα πάντα, διαρκώς και καθημερινά κάνουμε κριτική για την πορεία μας και για τα λάθη μας. Τώρα είναι ώρα μάχης.
Είναι ώρα μάχης γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει εντολή διερευνητική.  Δεν είναι δυνατόν να είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, είναι ντροπή για τη δημοκρατία. Είναι άδικο για τη δημοκρατική παράταξη. Και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρει την εντολή γιατί έχει τη δυνατότητα να είναι καταλύτης προκειμένου να υπάρξει εθνική συνεννόηση.
Αυτή η πόλωση που παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα, κύριε Χατζηνικολάου, που από τη μια μεριά η Νέα Δημοκρατία επενδύει στο φόβο και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην οργή και στο λαϊκισμό, θα έχει στο τέλος ηττημένο μόνο τον πολίτη.  Γιατί όλη αυτή η πόλωση οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο. Και πολύ φοβάμαι ότι οδηγεί και σε δεύτερες εκλογές και η χώρα δεν αντέχει δεύτερες εκλογές.
Και ακόμα και αν αυτή η πόλωση μπορούσε, που θεωρώ ότι δεν μπορεί, να οδηγήσει σε αυτοδυναμία μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ένα κόμμα σήμερα μόνο του με ένα 36% μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο και να αντέξει το βάρος της εξόδου από την κρίση;  Φαντάζεστε το διχασμό που θα φτάσει στο βάθος της ελληνικής κοινωνίας και θα είναι πια η μισή Ελλάδα απέναντι στην άλλη μισή;
Γιατί δεν μπορούμε επιτέλους να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να συμφωνήσουμε ενώ μπόρεσαν οι Κύπριοι, οι Πορτογάλοι, ακόμα και οι Σουηδοί, που δεν αντιμετωπίζουν τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε εμείς;
Νομίζω πως είναι οι εκλογές της ευθύνης, οι εκλογές της χρήσιμης ψήφου. Για αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ γιατί θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει εθνική συνεννόηση.  Το φωνάζουμε αρκετά χρόνια τώρα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κυρία Γεννηματά, σας ευχαριστώ πολύ. Καλή επιτυχία στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Καλημέρα.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Έχει σημασία να το θυμίσουμε αυτό, κύριε Χατζηνικολάου, αυτές τις ημέρες γιατί ίσως δεν γνωρίζει ο κόσμος ότι είμαι στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας.  Και την Πέμπτη θέλω να προσκαλέσω όλους τους συντρόφους μου στο Caravel στις 19:30 το βράδυ στην κεντρική ομιλία. Έχουμε πολλά να πούμε και για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πέμπτη 19:30 το βράδυ Caravel, λοιπόν, η κεντρική εκδήλωση της Φώφης Γεννηματά που είναι υποψήφια στη Β΄ Αθηνών αυτή τη φορά με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, με το ΠΑΣΟΚ.
Ευχαριστώ, κυρία Υπουργέ, καλημέρα.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Σας ευχαριστώ πολύ.  Γεια σας.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top