Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Από αυτές τις εκλογές θα πρέπει οπωσδήποτε το αποτέλεσμα να γράφει συνεννόηση, να γράφει συνεργασία                          
Γ.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Συμμερίζεστε την άποψη ότι ο κύριος Παπανδρέου ανετράπη από τον κύριο Βενιζέλο όπως ο ίδιος ισχυρίζεται;
Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Κοιτάξτε μου είναι αδιανόητο να μπω σε μια τέτοια συζήτηση, εγώ πραγματικά δεν βρίσκω βάση στην κίνηση και στην απόφαση του κυρίου Παπανδρέου να ιδρύσει ένα άλλο κόμμα και να φύγει από το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπήρχαν πολιτικές διαφωνίες, δεν υπήρχαν πολιτικές διαφορές, συμμετείχε μέχρι την τελευταία στιγμή στα πάντα, ψήφιζε τα πάντα στην Βουλή, δεν είχε εκφραστεί ποτέ μια διαφορετική άποψη. Προσπάθησα να του μιλήσω, είπα δημόσια την διαφωνία μου ,και στον ίδιο. Εν πάση περιπτώσει η απόφαση αυτή έχει παρθεί και θα την κρίνει ο ελληνικός λαός. Νομίζω πως δεν είναι αυτό το κύριο ζήτημα που αφορά την ελληνική κοινωνία.
Γ.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Σίγουρα δεν είναι το κύριο, αλλά είναι ένα ζήτημα.
Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Αυτή την στιγμή το ΠΑΣΟΚ δίνει μια μάχη επιβίωσης, είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη και είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη και για τη χώρα, γιατί θεωρώ πως από αυτές τις εκλογές θα πρέπει οπωσδήποτε το αποτέλεσμα να γράφει συνεννόηση, να γράφει συνεργασία.  Αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα κύριε Κουρτάκη και κύριε Τζένο είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Και δεν το λέμε τώρα εμείς αυτό, το λέμε από το 2012.
Γ.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Κυρία Γεννηματά με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις το κόμμα το οποίο φαίνεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση αυτή και με δεδομένο, ότι το ΠΑΣΟΚ  θα εισέλθει στην βουλή λέω εγώ, παίρνω ως δεδομένο, θα ισχύει αυτό που λέτε ότι είναι εκλογές συνεννόησης και θα είναι εντολή συνεννόησης για την επόμενη μέρα. Δηλαδή θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα;
Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Κατ’ αρχήν κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα.
Γ.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Με βάση τις δημοσκοπήσεις αυτήν την στιγμή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Με βάση τις δημοσκοπήσεις υπάρχει ένα ποσοστό 13% αναποφάσιστων που μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα. Θα σας πω το εξής, για μένα το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή δεν είναι  το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει η πόλωση. Αυτή η πόλωση οδηγεί μονάχα σε αδιέξοδο, οδηγεί μόνο σε δεύτερες εκλογές η ακόμα χειρότερα στο να κυβερνήσει κάποιος με ένα πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό της τάξεως του 33-36% και καταλαβαίνετε τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την Ελλάδα. Πιστεύει κανείς ότι μόνος του μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της κρίσης έχοντας την μισή Ελλάδα απέναντι του; Καταλαβαίνετε που θα φτάσει ο διχασμός και πόσα χρόνια πίσω θα επιστρέψει η χώρα. Άρα αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι  το ποιο  θα είναι το πρώτο κόμμα αλλά το ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή, άρα ποιος θα είναι καταλύτης έτσι ώστε να μπορέσουν τα δύο κόμματα, τα πρώτα, να καθίσουν σε ένα τραπέζι μαζί με το τρίτο και να μπορέσουν να συνεργαστούν και να συνεννοηθούν στη βάση μιας πρότασης για το πως θα βγούμε από την κρίση και ποια  είναι η Ελλάδα που θέλουμε να χτίσουμε. Θεωρώ ότι το ρόλο αυτό μπορεί να τον παίξει εξαιρετικά το ΠΑΣΟΚ γιατί πριν απ' όλα έχει την εμπειρία να το κάνει. Και από την άλλη μεριά θέλω να σας πω και κάτι άλλο. Ποιος άλλος διεκδικεί αυτόν το ρόλο αυτήν την στιγμή; Είναι δυνατόν να πάρει τρίτη διερευνητική εντολή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία; Και από την άλλη μεριά είναι δυνατόν να πάρει την διερευνητική εντολή την τρίτη για να λειτουργήσει καταλυτικά το ΠΟΤΑΜΙ; Ένας χώρος που ακόμα είναι θολός; Που δεν έχει στίγμα.
Γ.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Καμία σχέση όμως, μην συγκρίνουμε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με το ΠΟΤΑΜΙ.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: 'Όχι βέβαια, λέω ποιοι είναι οι διεκδικητές της τρίτης θέσης. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνω το ένα με το άλλο.  Για όνομα του θεού, μην βάζετε σε εμένα τέτοιες φράσειςΓ.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Γι’ αυτό δεν ευθύνεται όμως ούτε το Ποτάμι, ούτε η Χρυσή αυγή
Δεν ευθύνομαι εγώ, ούτε ευθύνεται ο κ. Θεοδωράκης ούτε ευθύνεται η Χρυσή Αυγή για το γεγονός ότι στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία γιγαντώθηκαν οι ναζί .Κάποιοι άλλοι ευθύνονται

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η απόφαση ανήκει στον ελληνικό λαό.

Γ.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ:Kαι σε όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες του ελληνικού λαού τα προηγούμενα χρόνια. Τη Χρυσή Αυγή, αυτό το μόρφωμα, αυτούς τους τύπους οι οποίοι ξυλοκοπούν κόσμο, αυτούς τους τύπους οι οποίοι έχουν συγκροτήσει μια εγκληματική οργάνωση, τους έκαναν πολιτικό κόμμα, τα κόμματα της μεταπολίτευσης που κυβέρνησαν κυρία Γεννηματά.

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ : Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι με αυτά που λέτε, δίνεται άλλοθι στους φασίστες

Γ.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Εγώ;

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Είναι μια πολύ λάθος προσέγγιση, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, βεβαίως έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν, βεβαίως υπάρχουν διαχρονικά λάθη του πολιτικού συστήματος και ευθύνες για την εξέλιξη στην χώρα τα τελευταία χρόνια.  Από την άλλη μεριά υπάρχει και μια τεράστια προσπάθεια να σταθεί η χώρα όρθια, έχουμε πάρει το μεγαλύτερο δάνειο που έχει δοθεί σε ευρωπαϊκή χώρα 240 δις ,έχουμε πετύχει την μεγαλύτερη μείωση χρέους κατά 180 δις, έχει μειωθεί η εξυπηρέτηση του χρέους από τα 13 δις που πληρώναμε για τόκους και αλλά τόσα για χρεολύσια σε 5 δις σήμερα χωρίς χρεολύσια μέχρι το 2022. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πάρει ένα πολύ μεγάλο βάρος από τις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου που θα έπρεπε να καλύψει αυτό το πόσο και ακριβώς σε αυτή την συμφωνία θα στηριχτούν και τα κόμματα που διεκδικούν αυτή την στιγμή την πρώτη θέση, σε αυτή την συμφωνία θα στηριχτούν για να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα

Π.ΤΖΕΝΟΣ: Mάλιστα, πάντως κυρία Γεννηματά αν μου επιτρέπεται να σας
θέσω και ένα ερώτημα

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Βεβαίως

Π.ΤΖΕΝΟΣ: Η ιστορία δεν ξεκινά στην νεότερη Ελλάδα από το 2009 ούτε από το 2010 και το 11 και το 12


Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Χαίρομαι που το λέτε αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει το στιγμα του σε αυτή την χώρα.

Π.ΤΖΕΝΟΣ: Όμως να έρθουμε και στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό το οποίο λέει ο κύριος  Κουρτάκης είναι ότι αυτά τα οποία βλέπουμε τώρα όπως και ιη κρίση βεβαίως που μας οδήγησε στο μνημόνιο και όχι το ανάποδο , το μνημόνιο στην κρίση.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η κρίση μας οδήγησε στο μνημόνιο όπως το λέτε ακριβώς

Π.ΤΖΕΝΟΣ: Συμφωνώ. Είναι όμως απότοκα μιας συγκεκριμένης πολιτικής που ξεκίνησε από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα μην πάμε σε ιστορικές αναζητήσεις.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ένα λεπτό θα κάνω μια παρένθεση εδώ…

Π.ΤΖΕΝΟΣ: Δεν ξεκίνησε η ιστορία το 2009 με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Φυσικά δεν ξεκίνησε η ιστορία το 2009, όμως κάνεις δεν μπορεί να μην αναφερθεί στην 5ετία που προηγήθηκε από το 2004 μέχρι το 2009. Βρισκόμασταν σε ύφεση, δεν πήραμε κανένα μέτρο, αντίθετα αυξήσαμε τις δαπάνες του προϋπολογισμού ,εκτοξεύτηκε το χρέος και το έλλειμμα και βεβαίως επιδείνωσε την κατάσταση και αν θέλετε να κάνω έναν παραλληλισμό, στην πραγματικότητα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ,είναι μια επανάληψη της 5ετιας 2004-2009. Γιατι αυτό λέει , αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού και ξέρετε μόνο ποιος ωφελήθηκε τότε; Οι εισαγωγές.

Γ.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Δεν είναι μόνο μια επανάληψη του 2004-2009 ,είναι μια επανάληψη του 1981-2009.

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ήταν μια πολύ διαφορετική περίοδος, υπήρχαν οι δυνατότητες και τα χρήματα,πότε δεν ξέφυγε το χρέος με τον τρόπο αυτό στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ .Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την Ελλάδα, έκανε την μεγαλύτερη αναδιανομή που βελτίωσε την ποιότητα ζωής των ελλήνων πολιτών, προχώρησε στην εθνική συμφιλίωση, εμπέδωσε τη  δημοκρατία, καθιέρωσε το κοινωνικό κράτος και το εθνικό σύστημα υγείας, έγιναν όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που άλλαξαν το πρόσωπο της χώρας και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, για να επιστρέψω στο 2015 , εξασφάλισε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ.

Π.ΤΖΕΝΟΣ : Ωραία, πείτε μου κάτι σας παρακαλώ πάρα πολύ. Είπατε εξ’ αρχής ότι θα πρέπει οι ψηφοφόροι να φέρουν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση ώστε να είναι αυτό το κόμμα το οποίο θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή .Εσείς ήσασταν δηλαδή διατεθειμένοι να συνεργαστείτε και να συγκυβερνήσετε και με το ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,με όλους;


Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Όταν μιλάμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας από το 2012, αυτό ακριβώς εννοούμε και το έχουμε αναλύσει και το έχουμε εξηγήσει, πως όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας θα πρέπει να συνεργαστούν και να στηρίξουν ένα εθνικό σχέδιο, ένα νέο παραγωγικό σχέδιο για την χώρα και σας λέω , σας θυμίζω γιατί ίσως δεν το θυμάται πολύς κόσμος που μας ακούει, το 2012 στις διερευνητικές εντολές, εμείς είχαμε προτείνει στο ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην κυβέρνηση και αρνήθηκε και στην συνέχεια τους είπαμε κάντε την κυβέρνηση της αριστεράς και θα έχετε την στήριξη μας και αρνήθηκαν τότε την ευκαιρία να κυβερνήσει η αριστερά, γιατί πολύ απλά δεν ήθελαν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.  Στη συνέχεια τους είπαμε εντάξει, δεν θέλετε να κυβερνήσετε, ελάτε όμως σε μια ομάδα, σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης να πάμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση και τις όποιες αλλαγές έπρεπε να γίνουν στην συμφωνία και αρνήθηκαν και τότε .
Αυτή είναι η αλήθεια και ακολούθησε η ΔΗΜΑΡ η οποία στην πορεία τρομοκρατήθηκε, αποχώρησε, το πληρώνει δυστυχώς λέω εγώ σήμερα.
Δυστυχώς για τη ΔΗΜΑΡ γιατί υπήρχαν εξαιρετικά στελέχη αλλά κανείς πληρώνει τις πολίτικες του επιλογές και έτσι βρεθήκαμε μόνοι μας να κυβερνάμε με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εντελώς συγκυριακά γιατί τι έπρεπε να κάνουμε; Να αφήσουμε τη χώρα να πάει για τρίτη φορά σε εκλογές; 2,5 δις πληρώσαμε το καπέλο των δεύτερων εκλογών, επειδή πίστευε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην αυτοδυναμία τότε. Ποια έπρεπε να είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ ;

Π.ΤΖΕΝΟΣ: Θα κριθεί λοιπόν. Να ευχηθούμε σε εσάς προσωπικά καλή επιτυχία….

Γ.ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ:...στην δεύτερη περιφέρεια της Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ. Όσοι ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ…

Π.ΤΖΕΝΟΣ :4 σταυροί είναι ,ο ένας νομίζω ότι μπορεί να πάει στην κυρία Γεννηματά, το αξίζει

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Να είστε καλά ,σας ευχαριστώ πολύ

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top