Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Με άρθρο της επισημαίνει ότι τα ψέματα τελείωσαν και πως πρέπει όλοι "να ξανά γνωριστούμε".
Στο άρθρο της η αναπληρώτρια υπουργός άμυνας και υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Β´ Αθήνας επισημαίνει:

 Τα ψέματα τελείωσαν. Έφτασε η ώρα να ξαναγνωριστούμε.

Σε λίγες μέρες οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες για να επιλέξουν το πολιτικό προσωπικό που θα αναλάβει την τύχη της χώρας. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια σε μια σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση. Και όπως σε κάθε πόλεμο, το πρώτο θύμα είναι πάντα η αλήθεια. Γιατί η αλήθεια που όλοι μας απαιτούμε είναι πάντα δύσκολη και δυσάρεστη, ενώ το ψέμα είναι εύκολο και ευχάριστο. Και ανάμεσα στα δύο, οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν το εύκολο ψέμα που υπόσχεται παραδείσους.
Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να λέει την αλήθεια που έχει κόστος και αυτή ήταν μια επιλογή συνειδητή. Εμείς δεν υποστηρίζουμε ότι "λέμε-την-αλήθεια" τώρα, παραμονές εκλογών. Ό,τι λέγαμε από τις προηγούμενες διπλές εθνικές εκλογές, λέμε και τώρα. Η χώρα χρειάζεται μια ευρύτατη κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων, γιατί κανείς μόνος του δεν μπορεί να την οδηγήσει στο ξέφωτο. Πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη κοινωνική και πολιτική συναίνεση και μια σταθερή εθνική στρατηγική που θα μας βγάλει από την κρίση όρθιους.
Και η μόνη εθνική στρατηγική είναι ο ασφαλής δρόμος που έχουμε προτείνει και που αργοπορημένα και με μισή καρδιά υιοθέτησε ακόμα και η πρώην αντιμνημονιακή ΝΔ, η Δεξιά της πλατείας Συντάγματος. Γιατί μετά τα Ζάππεια και τα ισοδύναμα μέτρα, μετά την ψευδαίσθηση της αυτοδυναμίας, προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα, προσχωρώντας άρον άρον στην πολιτική μας. Το ίδιο έκανε και η ΔΗΜΑΡ το 2012, αλλά νιώθοντας την πίεση της δυσκολίας, δραπέτευσε τρέχοντας με την πρώτη ευκαιρία.
Κι έτσι μείναμε μόνο με τη ΝΔ για να ολοκληρώσουμε το τελευταίο 20% της δημοσιονομικής προσαρμογής, αφού είχαμε μόνοι μας ανέβει τον Γολγοθά του 80%.
Κι από την άλλη πλευρά, είχαμε τον λυσσαλέο πόλεμο του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου. Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, που εξαργυρώνει τον δικαιολογημένο θυμό των πολιτών με απειλές εντός και εκτός Ελλάδας και αφορισμούς; Κι όταν βλέπει ότι υπάρχει περίπτωση να κληθεί από τον ελληνικό λαό να αναλάβει τις τύχες της χώρας, χρησιμοποιεί έναν εξίσου επικίνδυνο απλοϊκό εφησυχασμό, λέγοντας "μη φοβάστε, όλα θα γίνουν καλά, χωρίς θυσίες, χωρίς κόπο, δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου".
Κι έτσι κτίζεται ένας τεχνητός μικρομεσαίος διπολισμός, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια να ακουστεί η ψύχραιμη αλήθεια. Όμως, ανάμεσα στον εκφοβισμό της Νέας Δημοκρατίας, που απειλεί ότι θα έρθει η απόλυτη καταστροφή, και τον απλοϊκό εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς, το ΠΑΣΟΚ λέμε: Ακούστε μας! Θα αφήσετε την τύχη της χώρας στα χέρια τους; Τώρα πια δεν υπάρχουν αυτοδυναμίες, δεν υπάρχουν δεύτερες εκλογές και δεν υπάρχουν άλλοθι. Το τρίτο κόμμα είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Η τρίτη εντολή. Ο εγγυητής της σοβαρότητας και της σταθερότητας, όχι της κυβερνητικής αλλά της εθνικής. Δεν είναι δυνατόν να είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, είναι ντροπή για τη δημοκρατία.

Είναι άδικο για τη δημοκρατική παράταξη.

Το ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη δύναμη ευθύνης που έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα κι έχει αντέξει.
Τα ψέματα τελείωσαν. Τώρα, έφτασε η ώρα να ξαναγνωριστούμε. Είμαστε η κεντροαριστερά της ευθύνης και της αλήθειας.
Η Κεντροαριστερά της λογικής.

egiakoumis.gr

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top