Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Πολλοί έσκισαν μνημόνια προεκλογικά στο παρελθόν. Τώρα χρειάζεται συνεννόηση!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Κυρίες και κύριοι, επιστρέφουμε μετά από αυτό το μικρό διάλειμμα για τα αναγκαία διαφημιστικά.
Μέχρι τις 12:00 λοιπόν στο μικρόφωνο Αλφόνσος Βιτάλης και Νότης Ανανιάδης. Να καλημερίσουμε τώρα στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής την κυρία Φώτη Γεννηματά, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Παράταξη, στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών.
Καλή σας μέρα κυρία Γεννηματά.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Καλημέρα και σε εσάς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Κυρία Γεννηματά, πάτε στη πολύ δύσκολη Περιφέρεια έτσι;
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Είναι πράγματι δύσκολη η Περιφέρεια. Είναι  δύσκολα τα πράγματα και για το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε μία μάχη πραγματικά επιβίωσης, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα κόμμα, μία μεγάλη παράταξη που αξίζει, που έχει ρίζες, που έχει γράψει ιστορία σε αυτόν τον τόπο και νομίζω ότι πρέπει  κανείς ψύχραιμα να δώσει τη χρήσιμη ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, μία ψήφο που μπορεί να εξασφαλίσει και τη πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα αυτή τη στιγμή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Είναι κεντρική επιλογή, είναι  η στρατηγική, όλες οι δυνάμεις πέφτουν για να είναι  το ΠΑΣΟΚ στη 3η θέση;
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Κοιτάξτε, όσον και αν ακούγεται αυτό λίγο για το ΠΑΣΟΚ, η πραγματικότητα είναι , ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την αναγκαία συνεννόηση, γιατί εγώ θεωρώ ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, για να μη πω το βράδυ των εκλογών, αυτό που πρέπει  να έχει πετύχει η χώρα, είναι  να έχει πετύχει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να έχει πετύχει δηλαδή τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Όταν λέτε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αναφέρεται και ο Πρόεδρος του κόμματος, ο κύριος Βενιζέλος; Τι ακριβώς εννοείτε; Όλοι θα είναι  μέσα σε αυτή τη κυβέρνηση;
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Εμείς το λέμε αυτό όπως θυμάστε ίσως κύριε Βιτάλη και κύριε Ανανιάδη από το 2012. Θεωρούσαμε και τότε και τώρα, ότι όλες οι δυνάμεις οι δημοκρατικές, που πιστεύουν στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, θα πρέπει  να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι να συνεννοηθούν και να εξασφαλίσουν χρόνο στη χώρα και στη κυβέρνηση για να υλοποιηθεί ένα σχέδιο εξόδου από τη κρίση, αλλά επειδή πια τα πράγματα έχουν προχωρήσει και είμαστε και στο τέλος αυτής της διαδρομής, εδώ χρειάζεται και ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα έχει στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.Εμείς προσπαθήσαμε το ’12. Προτείναμε στο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στη κυβέρνηση και αρνήθηκε. Τους προτείναμε να κάνουν τη κυβέρνηση της αριστεράς με τη δική μας στήριξη και πάλι αρνήθηκαν προφανώς γιατί δεν ήθελαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Τους ζητήσαμε να μπουν σε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Την αρνήθηκαν όλοι αυτήν την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Κανείς δεν ήθελε, ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Και τι σας κάνει να πιστεύετε ότι τώρα θα το δεχθούνε αυτό; Γιατί επιστρέφετε πάλι με την ίδια ατζέντα, τις ίδιες προτάσεις. Με εντελώς διαφορετικά πάντως τα δεδομένα, δημοσκοπικά τουλάχιστον.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Κοιτάξτε, θεωρώ ότι όλοι έχουν κατανοήσει πλέον τι συμβαίνει στη χώρα. Το 2015 δεν είναι  2012. Νομίζω ότι όλοι συναισθάνονται την ευθύνη τους και θέλω να σας πω και κάτι άλλο; Τι άλλη επιλογή υπάρχει αυτή τη στιγμή για τη χώρα; Να πάμε σε δεύτερες εκλογές; Είναι  καταστροφικό.
Βλέπετε ήδη τι συμβαίνει γύρω, τι συμβαίνει στις τράπεζες. Πως δημιουργείται ο φόβος στον κόσμο και η ανασφάλεια. Μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία δεύτερες εκλογές και παράταση αυτής της αβεβαιότητας;
Και από την άλλη μεριά, ποια είναι  η δεύτερη επιλογή; Η δεύτερη επιλογή είναι  μέσα από αυτήν την ακραία πόλωση στην οποία έχουν επιδοθεί Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση;
Με ποιους όρους; Με μία οριακή πλειοψηφία της τάξεως του 33%, άντε 36%; Μα, εδώ κύριε Βιτάλη και κύριε Ανανιάδη δεν κατάφερε να αντέξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ήταν μία κυβέρνηση με 44%.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Άλλες συνθήκες και άλλες επιλογές έγιναν όμως κυρία Γεννηματά.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Πιστεύει κανείς ότι εν μέσω κρίσης ακόμα και αν βρισκόμαστε λίγο πριν από την έξοδο, μπορεί ένα κόμμα μόνο του με μία οριακή πλειοψηφία να αντέξει αυτό το βάρος;
Φαντάζεστε τι θα γίνεται όταν θα έχει όλες τις υπόλοιπές πολίτικές δυνάμεις απέναντί του και πόσο βαθιά θα φτάσει ο διχασμός στην ελληνική κοινωνία όταν θα είναι  περίπου το 60% της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε αυτή τη κυβέρνηση; Πόσο μπορεί να τραβήξει;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Δεν θέλω να σας διακόψω τώρα, γιατί έχετε ανοίξει μία σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα, απλά θέλω να σας υπενθυμίσω και για να προχωρήσει λίγο η κουβέντα παρακάτω, ότι και ο κύριος Τσίπρας είπε ότι θα επιδιώξει συνεργασίες και συνεννόηση ακόμα και αν υπάρχει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα, αυτό δεν είναι  ένα σημείο το οποίο δημιουργεί ήδη μία κουβέντα;
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Για αυτό σας είπα και πριν ότι ίσως πιο σημαντικό από το ποιο είναι  το πρώτο κόμμα, πιο σημαντικό είναι  ποιος θα είναι  στη 3η θέση.
Εγώ δεν πιστεύω στην αυτοδυναμία, αλλά εν πάση περιπτώσει, ακόμα και έτσι, νομίζω ότι είναι  πάρα πολύ σημαντικό το ΠΑΣΟΚ που είναι  ένα κόμμα ευθύνης και το έχει δείξει αυτό, να μπορεί να συμβάλει στην εθνική γραμμή που θα διαμορφωθεί.
Γιατί εγώ βλέπω τώρα ότι σιγά – σιγά, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει από την αρχική γραμμή που έλεγε, σκίζει το μνημόνιο, τα ακυρώνει όλα  με ένα άρθρο, θα ισχύσουν λέει και οι δόσεις μέχρι να καταργηθούν και να έρθει ένας άλλος νόμος…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Πάντως άλλος έσκισε μνημόνια παραμονές ευρωεκλογών.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Ναι, πολλοί σκίσανε μνημόνια στο παρελθόν. Σας θυμίζω ότι η υπόθεση του αντί μνημόνιο έχει ξεκινήσει από τη Νέα Δημοκρατία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Ζάππεια εννοείτε.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Το Ζάππειο 1, 2,3, είχανε 18 δις ισοδύναμα. Είχανε άλλο μείγμα πολιτικής. Μετά μίλησαν για επαναδιαπραγμάτευση. Στο τέλος απλώς ήρθαν στα λόγια μας.
Και από την άλλη μεριά και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με πολύ μεγάλη ταχύτητα θα έλεγα ακριβώς τη πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί που έσκιζε, ακύρωνε, έκανε μονομερείς ενέργειες. Καταργούσε και τα λοιπά, αποκαθιστούσε λέει τα εισοδήματα στα προ κρίσης επίπεδα. Όλα αυτά έχουν εγκαταλειφτεί τώρα κύριε Βιτάλη και κύριε Ανανιάδη. Τώρα τι λένε; Επαναδιαπραγμάτευση και μάλιστα τι επαναδιαπραγμάτευση; Που θα στηριχθούν;
Θα στηριχθούν στα αποτελέσματα της πολιτικής της συμφωνίας που έκλεισε με όλα τα μειονεκτήματα και τα προβλήματα που είχε το ΠΑΣΟΚ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτή είναι  η αλήθεια. Και επιτέλους, θα πρέπει  να μιλήσουμε για την αλήθεια και θα πρέπει  κανείς να ψηφίσει έχοντας στο μυαλό του ποιο είναι  το δίκαιο και για τη χώρα και για τις πολιτικές δυνάμεις που σήκωσαν τα βάρη όλο αυτό το διάστημα και βεβαίως και με τη λογική.
Πρέπει  κανείς να σκεφτεί με τη λογική, μακριά από το φόβο και την οργή, γιατί δεν είναι  καλοί σύμβουλοι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Ναι, αλλά ο κόσμος έχει περάσει πάρα πολλά κυρία Γεννηματά και αντιλαμβάνεστε ότι μερικές φορές αυτά τα συναισθήματα είναι, ας πούμε, βγαίνουν αυθόρμητα από τον κόσμο, γιατί έχει περάσει πάρα πολλά, αλλά έχετε ανοίξει και άλλο ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα το οποίο η εκπομπή έχει σταθεί πάρα πολλές φορές. Το ανοίξατε εσείς και οφείλω να το ξαναφέρω στο τραπέζι.
Μιλήσατε πάνω από όλα για ένα αναπτυξιακό σχέδιο που πρέπει  να υπάρχει για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Το ερώτημά μου είναι, γιατί αυτό το πράγμα δεν έχει κατατεθεί μέχρι τώρα στο τραπέζι; Από κανέναν. Γιατί;
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη παρουσιάσει ένα πλαίσιο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Ένα πλαίσιο. Είναι  αλήθεια αυτό, αλλά δεν εξειδικεύτηκε.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Έχει παρουσιάσει ένα πλαίσιο. Αυτό το πλαίσιο εμείς έχουμε υπολογίσει ότι μπορεί να εξασφαλίσει περίπου 650.000 θέσεις εργασίας.
Οι τράπεζες με τις μελέτες που έχουν κάνει, λένε ότι αυτό το νούμερο μπορεί να είναι  και ακόμα μεγαλύτερο, όμως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι  να εξασφαλίσουμε τον χρόνο που σας είπα πριν για τη χώρα και τη πολιτική σταθερότητα, γιατί δεν μπορεί κανείς να μιλάει για ανάπτυξη και για θέσεις απασχόλησης, όταν η χώρα βρίσκεται διαρκώς σε αυτήν την αβεβαιότητα.
Καταλαβαίνετε ότι αυτό που προέχει, είναι  η σταθεροποίηση, είναι  το κλείσιμο της συμφωνίας για την αξιολόγηση, είναι  να εξασφαλιστεί η προληπτική πιστωτική γραμμή και από εκεί και πέρα βεβαίως να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να συμφωνήσουμε ποιο πρέπει να είναι  το νέο παραγωγικό μοντέλο. Πρέπει  να φτάσουμε κατά τη γνώμη μου κύριε Βιτάλη μέχρι σε σημείο εξειδίκευσης για το ποια είναι  η αναπτυξιακή ταυτότητα κάθε Περιφέρειας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Και κάθε κλάδου και προνοίας.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Κάθε κλάδου, να δούμε ποιοι είναι  οι τομείς εκείνοι που γρήγορα μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Κατά τη γνώμη μου πρέπει  να δούμε και πως θα στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  που είναι πάντα η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Εδώ είναι  η ερώτησή μου. Διότι διαβάζω την έρευνα, με συγχωρείτε που σας διακόπτω, γιατί ήταν η επόμενη ερώτηση και διαβάζω την έρευνα της ΕΣΕΕ, Εθνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Ελλάδος, και διότι μιλάει πλέον ότι έχει μπει λουκέτο στο 1/3 των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα και επειδή, όπως το είπατε και εσείς, είναι  η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ήταν.
Υπάρχουν κάποιες κατευθύνσεις για αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ξανασταθούν οι άνθρωποι στα πόδια τους;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Και γιατί αυτοί οι μικρομεσαίοι να σας εμπιστευθούν όταν μέσα από μία διακυβέρνηση, στην οποία συμμετείχατε και εσείς, φτάσανε σε αυτό το ….. ; σε αυτή τη κατάσταση.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Το ερώτημα είναι  εάν δεν συμμετείχαμε εμείς σε αυτή τη κυβέρνηση. Εάν η χώρα πήγαινε σε τρίτες εκλογές το ’12. Ήδη τις δεύτερες τις πληρώσαμε με ένα καπέλο περίπου 2 δις. Αν η χώρα έμενε και πήγαινε για 3η φορά σε εκλογές, τι θα είχε συμβεί και τι θα είχε συμβεί και σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις.
Νομίζω ότι είναι  ρητορική ερώτηση και δεν χρειάζεται καν να την απαντήσω. Εγώ θέλω να σας πω το εξής αυτή τη στιγμή. Θέλω να σας πω ότι αυτήν την ώρα παρόλα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι μικρομεσαίοι, διότι πράγματι έχουν χτυπηθεί ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο.
Αυτή τη στιγμή ανοίγουν πιο πολλές επιχειρήσεις από αυτές που κλείνουν, και εμείς προσπαθήσαμε να στηρίξουμε αυτόν τον κλάδο, και μέσα σε αυτή τη φάση, τη τόσο δύσκολη, εξασφαλίζοντας ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν όχι μόνο μεγάλα επενδυτικά προγράμματα και κεφάλαια, αλλά και δίκτυα ομοειδών μικρών επιχειρήσεων, που αυτό δίνει μία πάρα πολύ μεγάλη ανάσα και μία πολύ μεγάλη προοπτική.
Από την άλλη μεριά πρέπει και εκείνοι να έχουν ευελιξία και καινοτομία στις επιλογές τους, έτσι ώστε να μπορέσουνε να πάρουν τις χρηματοδοτήσεις που χρειάζεται.
Έρχομαι όμως στο θέμα χρηματοδότηση, γιατί βλέπετε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Η χρηματοδότηση θα έρθει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών.
Εάν εμείς κρατάμε διαρκώς τις τράπεζες σε αυτή τη κατάσταση που είναι  σήμερα, στο ELA, με μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά που δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καταλαβαίνετε ότι εξαντλούμε τη δυνατότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις και τη πραγματική οικονομία.
Γιατί το ζούμε αυτό σήμερα ; γιατί σήμερα οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν για άλλη μία φορά τη πραγματική οικονομία και αναγκάζονται να στηριχθούν στον ELA με μεγαλύτερα επιτόκια;
Γιατί η αντιπολίτευση όπως ακριβώς η Νέα Δημοκρατία το ’12, ήθελε να δοκιμάσει και να έχει την ευκαιρία του να κυβερνήσει. Για αυτό δεν εκλέξανε Πρόεδρο Δημοκρατίας και για αυτό μπήκαμε σε αυτήν την περιπέτεια και την αβεβαιότητα.
Και ακούω και φωνές που λένε, ότι δεν πειράζει να μείνουμε και σε αυτό το καθεστώς και λίγους μήνες παραπάνω, ας μείνουμε και 6 μήνες, ας πάρουμε και άλλη μία παράταση, ας μείνουμε και άλλο στο μνημόνιο και μάλιστα οι φωνές αυτές ήταν οι αντιμνημονιακές φωνές και τώρα τι θέλουν;  Ενώ δεν έχουμε να λαμβάνουμε νέο δάνειο από αυτή τη συμφωνία, να μείνουμε σε αυτή τη κατάσταση μόνο με τα αρνητικά, μόνο με τη … αντιμετώπιση της τρόικας, απλά και μόνο για να δοκιμάσουν αν μπορέσουν να έχουν αυτοδυναμία.
Είναι  ασύλληπτη ανευθυνότητα. Για αυτό επαναλαμβάνω, ότι θα πρέπει, ξέρω, ξέρω ότι οι άνθρωποι έχουν περάσει δύσκολα. Όλοι βιώνουμε μία δύσκολη καθημερινότητα, το καταλαβαίνω αυτό και πρέπει με πάρα πολύ σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο που έχει χάσει τη δουλειά του ή στο νέο που δεν μπορεί να βρει δουλειά να μιλάμε, όμως υπάρχει μία πραγματικότητα, υπάρχει λογική και δικαιοσύνη και επανέρχομαι σε αυτό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Μία τελευταία ερώτηση αν μου επιτρέπετε κυρία Γεννηματά. Μία τελευταία ερώτηση. Επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ, για τη παράταξη στο σύνολό της, που αφορά και το ΚΙΔΗΣΟ, το κίνημα του κυρίου Παπανδρέου και άλλα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από τη παράταξη, έχουν αδρανοποιηθεί, μετά τις εκλογές υπάρχει δρόμος για την επανενοποίηση αυτού του κόσμου;
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Κοιτάξτε, εγώ πιστεύω ότι είναι  μονόδρομος η επανασύνδεση αυτού του χώρου. Πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που έχει συμβεί και ότι δεν δίνουμε αυτή τη μάχη ενωμένοι, που έπρεπε να είναι  μία μάχη δικαίωσης για το ότι εμείς μείναμε και δώσαμε τη μάχη και δεν εγκαταλείψαμε όταν εγκατέλειψε η Νέα Δημοκρατία, που έχει μεγάλη ευθύνη με τη καταστροφική της πενταετία από το 2004 – 2009 για την εκτόξευση και των ελλειμμάτων και του χρέους και αντί να μείνουν να δώσουν τη μάχη, εγκατέλειψαν και μας βομβάρδιζαν και μας πυροβολούσαν μαζί με τις υπόλοιπες αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Λοιπόν, πίστευα ότι έπρεπε να είναι  η μάχη της δικαίωσης και έπρεπε να τη δώσουμε όλοι μαζί. Εν πάση περιπτώσει, εγώ δουλεύω και θα δουλέψω για την επανασύνδεση αυτού του χώρου.
Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά και δεδομένου ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πει και δημόσια ότι θα γίνει μετά τις εκλογές ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ,  όπου θα συζητήσουμε για όλα αυτά.
Θεωρώ ότι υπάρχει και το πεδίο για να βρεθεί αυτή η συνεννόηση και ακριβώς επειδή αυτά όλα είχαν ειπωθεί και δημόσια πριν τις εκλογές, πιστεύω πως δεν υπήρχε καμία πολιτική νομιμοποιητική βάση για τη κίνηση που έγινε και τη δημιουργία ενός άλλου πολιτικού φορέα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Πάντως θεωρείται μονόδρομο την επανενοποίσηη κυρία Γεννηματά.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:   Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Εγώ πιστεύω ότι ο χώρος πρέπει  να ξανασυνδεθεί.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή τη συνομιλία. Σας ευχόμαστε κάθε προσωπική επιτυχία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Καλή επιτυχία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Καλό τρέξιμο και θα τα ξαναπούμε και μετά τις εκλογές. Καλή σας μέρα κυρία Γεννηματά.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:  Ευχαριστώ πάρα πολύ. Γεια σας.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top