Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, 

Οδεύουμε προς τον πέμπτο χρόνο από τη στιγμή που η Ελλάδα ζήτησε τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων και προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να κοιτάξουμε με ψυχραιμία και προς τα πίσω και προς τα μπρος και να αξιολογήσουμε, τι πετύχαμε σε σχέση με τους εταίρους μας, αλλά και την στάση των κομμάτων.

Η παράταξη μας, το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο μάτι του Κυκλώνα.

Ακούσαμε πολλά όλο αυτό το διάστημα.

Μας είπαν δοσίλογους και προδότες.

Μας μίλησαν για τοκογλύφους, μας προπηλάκισαν. 

Βρεθήκαμε ως παράταξη μέσα στη δίνη της κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ που ένωσε τους Έλληνες, ενίσχυσε τους μη προνομιούχους, μείωσε τις ανισότητες και ανέδειξε την κοινωνική πολιτική, βρέθηκε να υλοποιεί κατ’ ανάγκη πολιτικές στις οποίες μέχρι χθες ήμασταν όλοι αντίθετοι.

Με αυτό τον τρόπο η χώρα πήρε ένα πολύ μεγάλο δάνειο με χαμηλά επιτόκια και πέτυχε τη μεγαλύτερη περικοπή χρέους που έχει γίνει διεθνώς.

Όμως δεν μας δόθηκε ποτέ ο χρόνος που χρειαζόταν για μια ομαλή εξάλειψη του ελλείμματος, με αποτέλεσμα να πληγεί η μεσαία τάξη, να πληγούν οι κοινωνικές ομάδες που ως τώρα μας στήριζαν και τις στηρίζαμε.

Οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις είτε άλλαξαν αργά στάση, είτε εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται την ευθύνης τους.

Το ΠΑΣΟΚ  πληρώνει δυσανάλογα μεγάλο κόστος τόσο για την περίοδο πριν το 2009, όσο και για τη διαχείριση της κρίσης.

Είμαστε περήφανοι για την παράταξη μας.

Γιατί εμείς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και δεν εγκαταλείψαμε τη μάχη στα δύσκολα.

Δεν ξεχάσαμε ποτέ ούτε την διακυβέρνηση 2004-2009, ούτε τα Ζάππεια, ούτε τον πόλεμο από τη Νέα Δημοκρατία.

Τα αφήσαμε όλα αυτά στην άκρη. Κοιτάξαμε την πατρίδα και είμαστε και σήμερα εδώ.

Σήμερα, με πάρα πολλές δυσκολίες και με τις θυσίες των πολιτών, περάσαμε τη φάση της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Έως τώρα λέγαμε στους πολίτες να κάνουν υπομονή. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει Ελπίδα. 

Γιατί η Ελλάδα, έχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 3% και γιατί το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι 1%, όταν το ευρωπαϊκό όριο είναι 3%. 

Αυτοί οι αριθμοί λένε κάτι στην καθημερινότητα των πολιτών;  Όχι άμεσα, είναι αλήθεια.

Οι δυσκολίες είναι μεγάλες και παρά πολλές είναι οι οικογένειες που υποφέρουν.

Αυτά όμως τα αποτελέσματα, μας επιτρέπουν να μπούμε σε μια νέα φάση όπου προτεραιότητά μας θα είναι η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή, η απασχόληση.

Τι χρειαζόμαστε; Χρόνο. Αυτό το χρόνο που δεν δόθηκε στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 πρέπει να τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί το 2014 και το 2015.

Χρειαζόμαστε Εθνικό χρόνο, συνεννόηση  και συναίνεση για να κλείσουμε τις νέες συμφωνίες για το χρέος και να βγούμε από τα μνημόνια.

Το κλίμα διεθνώς μας ευνοεί, τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό είναι θετικά για την Ελλάδα.

Αρκεί να σπάσει το κλίμα αβεβαιότητας.

Αβεβαιότητα για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Αβεβαιότητα για τη τήρηση των δεσμεύσεων και την υλοποίηση συμβάσεων,

Αβεβαιότητα, που δίνει την εικόνα ότι δεν υπάρχει συνέπεια και συνέχεια σε αυτό το κράτος.

Δικαίως ο πολίτης αναρωτιέται:

Μα γιατί δεν μπορείτε να καθήσετε  σε ένα τραπέζι και να τα βρείτε;

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να συνεννοηθείτε μεταξύ σας;

Γιατί συμφώνησαν και πέτυχαν την εθνική συνεννόηση άλλοι λαοί που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα όπως οι Κύπριοι και οι Πορτογάλοι και δεν μπορείτε εσείς;

Τι πρόσφερε η αντιπολίτευση έως τώρα με τη τακτική της;

Τους προτείναμε να μπουν στην Κυβέρνηση, να δώσουν το δικό τους στίγμα.

Αρνήθηκαν.

Τους είπαμε να στηρίξουμε την Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Αρνήθηκαν.

Τους είπαμε να συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση.

Αρνήθηκαν

Αυτή η στάση της άρνησης σε όλα, της ισοπέδωσης των πάντων και της απαξίωσης της πολιτικής, πόσο ωφέλησε τον άνεργο, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο και τελικά τη χώρα;

Που νομίζετε ότι μπορεί να οδηγήσει η πρόταση σας, για αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού, ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση και να υπάρξει ανάπτυξη;

Είναι η ίδια  πολιτική που εφαρμόστηκε το  2004-2009 , ευνοήθηκαν μόνο οι εισαγωγές,  αύξησε τρομακτικά το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα και μας οδήγησε εδώ.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η παράταξη μας είναι εδώ και δίνει τη μάχη, επιδιώκοντας να τονίσει το προοδευτικό πρόσημο αυτής της κυβέρνησης. 

Τα αποτελέσματα των διεκδικήσεων και των προτάσεων μας στην κυβερνητική πολιτική, είναι πολλαπλάσια του μεγέθους μας ως κόμμα και του αριθμού των Υπουργών και βουλευτών μας στη Βουλή.

Μήνες τώρα αγωνιζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία και στις ΔΟΥ και την αποπληρωμή τους σε πολλές δόσεις,  την προστασία της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια. Σήμερα είμαστε πολύ κοντά.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πιστέψαμε ότι υπάρχουν περιθώρια για διαφορετικές πολιτικές. Για πολιτικές που θα δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στη χώρα και στους πολίτες.

Το αποδείξαμε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, μια υπόθεση για πολλούς καταδικασμένη, όπου αναδείξαμε στην πράξη το ρόλο του προοδευτικού πόλου αυτής της κυβέρνησης, που είναι το ΠΑΣΟΚ.

Και μπορεί να πει κάποιος: Ποια είναι η σημασία αυτής της υπόθεσης για την ελληνική κοινωνία; Είναι τόσο σημαντική;

Και απαντώ: Σκεφτείτε μόνο, το ΠΑΣΟΚ να είχε δεχθεί καθ’ υπόδειξη της τρόικας, να βάλει λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία, να αφήσει την Ελλάδα χωρίς πυρομαχικά και όπλα και να απολύσει 900 εργαζόμενους.

Σκεφτείτε επίσης  πόσο σημαντικό είναι να προχωράς σε μια μεταρρύθμιση, σε αντίθεση με αυτό που θέλει να σου επιβάλει η τρόικα, έχοντας σχέδιο, πρόταση.

Πόσο σημαντικό είναι να αναδιαρθρώσεις μια εταιρεία -που μέχρι χθες παρήγαγε μόνο ελλείμματα- κρατώντας τη σε λειτουργία και χωρίς απολύσεις;

Πολύ απλά αποτελεί ένα άλλο μοντέλο μεταρρυθμίσεων, χωρίς αίμα, μόνο με ανάπτυξη, μόνο με προοπτική.

Αυτό είναι το στίγμα του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την Κυβέρνηση.

Με αυτή την αντίληψη, πρέπει να κινηθούμε σε όλους τους τομείς πολιτικής.

Εμείς παλεύουμε γι αυτό. Όσοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να ασκήσουν φιλολαϊκές πολιτικές, αρνήθηκαν μέχρι σήμερα να δοκιμάσουν και να βγάλουν τα καστανά από τη φωτιά.

Αυτή είναι  η αλήθεια.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, 

1.         Αμυντική Βιομηχανία – ΕΑΣ

Η  Εθνική Αμυντική Βιομηχανία, όπως έχουμε αποδείξει, αποτελεί για εμάς ισχυρό παράγοντα ενίσχυσης των εθνικών μας συμφερόντων, πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας αλλά και μοχλό ανάπτυξης. Γι αυτό το λόγο στηρίζουμε, ενισχύουμε και σχεδιάζουμε το μέλλον της.

1.1.        Ως προς την αμυντική βιομηχανία γενικά:

1.1.1.     Εκπονήθηκε  το πρώτο σχέδιο της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ). Ήδη η ΕΑΒΣ έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εισαχθεί και στο ΚΥΣΕΑ για έγκριση.

1.2.            Για πρώτη φορά θα συμμετέχουμε με εθνικό περίπτερο ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών σε μεγάλες εκθέσεις αμυντικών προϊόντων.

1.3.            Στηρίζουμε την Έρευνα και Τεχνολογία με τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας. Ο φορέας αυτός υποστηρίζεται πλέον με δικό του ειδικό κωδικό που θα τροφοδοτείται από το 1% της αξίας των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μια ρύθμιση που επί σειρά ετών παρέμενε ανενεργή.

2.         Οικονομικά και Συνταξιοδοτικά Θέματα

Στις κύριες προτεραιότητες του ΥΠΕΘΑ περιλαμβάνεται η εξασφάλιση των οικονομικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των στρατιωτικών, παρά το δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον, και για το λόγο αυτό εξαντλούμε κάθε δυνατότητα προς την κατεύθυνση αυτή.

2.1.        Έχω προωθήσει στο ΥΠΟΙΚ συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση με σκοπό την παροχή δυνατότητας αναγνώρισης 5 πλασματικών συνταξίμων ετών στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, ώστε να καταστεί εφικτή η πλήρης και ορθή εφαρμογή των διατάξεων του ν.3865/2010, με τις οποίες αναμορφώθηκε το σύστημα συνταξιοδότησής τους και απαιτείται πλέον η συμπλήρωση 40 ετών υπηρεσίας για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

2.2.        Από 1-1-2015 θα εφαρμοστεί ενιαίο σχέδιο διπλογραφικού λογιστικού συστήματος στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με στόχο την καλύτερη παρακολούθηση της οικονομικής τους δραστηριότητας, της διαχείρισης των πόρων τους και των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.

3.         Υγειονομική πολιτική

Πάγια επιδίωξή μας είναι να διατηρήσουμε και να επαυξήσουμε το ήδη υψηλό επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι αυτές θα είναι ανοιχτές στην κοινωνία και θα εξυπηρετούν, κατά το δυνατό, τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών.

3.1.        Ολοκληρώσαμε με επιτυχία το πρόγραμμα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου με το Πλοίο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ του Πολεμικού Ναυτικού. Εξετάστηκαν πάνω από 1100 περιστατικά σε νησιά όπως η Δονούσα, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Χάλκη, η Αμοργός, η Κάσος, το Καστελλόριζο κ.α., ενώ ήδη σχεδιάζονται και θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

3.2.        Με προεδρικό διάταγμα επανακαθορίστηκαν και προπαντός διευρύνθηκαν οι κατηγορίες δικαιούχων υγειονομικής περίθαλψης σε στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως οι ανασφάλιστοι σύζυγοι των στρατιωτικών, τα παιδιά τους εφόσον είναι κάτω από μία συγκεκριμένη ηλικία και είναι άνεργα και άγαμα ή σπουδάζουν ή πάσχουν από συγκεκριμένα νοσήματα (όπως η μεσογειακή δρεπανοκυτταρική αναιμία), μέλη των οικογενειών τους που είναι ΑμεΑ κ.α.

3.3.        Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα ξεκινήσει η λειτουργία διακλαδικής υπηρεσίας κατ’ οίκον νοσηλείας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εντός του 2015 σχεδιάζεται η έναρξη λειτουργίας διακλαδικής παιδιατρικής κλινικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

3.4.        Τακτοποιήθηκε η αποπληρωμή του συνόλου των υποχρεώσεών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων – Φαρμακείων και του ΝΙΜΤΣ προς τους προμηθευτές, με νομοθετική ρύθμιση.

3.5.        Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η λειτουργία του γραμμικού επιταχυντή στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, προς όφελος όλων των πολιτών της βόρειας Ελλάδας.

3.6.        Προβλέφθηκε η δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού υγειονομικού προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίζονται με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο οι έκτακτες και εξειδικευμένες ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων και γενικά των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και φροντίδας των Ενόπλων Δυνάμεων.

3.7.        Έχουμε πλέον ένα σύγχρονο προεδρικό διάταγμα που αφορά τις κρίσεις σωματικής ικανότητας των στελεχών και των στρατευσίμων, το οποίο είναι σύμφωνο με τις εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη, δικαιότερο και περισσότερο λειτουργικό.

3.8.        Προωθήσαμε πρόταση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας για τη θέσπιση νέας ιατρικής ειδικότητας Υπερβαρικής Ιατρικής, η οποία και εγκρίθηκε. Η ειδικότητα αυτή καλύπτει ένα έλλειμμα και σημαντικές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Αναμένονται οι περαιτέρω πρωτοβουλίες από το συναρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

3.9.        Εντάχθηκαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία στη ρύθμιση που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά ταμεία να τους προκαταβάλλουν το 90% του συνόλου των δαπανών νοσηλίων. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η δημιουργία νέων χρεών.

3.10.     Με σκοπό τη συνεχή επιμόρφωση του εξειδικευμένου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων δόθηκε δυνατότητα απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στους αξιωματικούς οικονομικού στον τομέα της διοίκησης υπηρεσιών υγείας, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

4.         Κοινωνική πολιτική

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και συμβάλλουν με μέσα αλλά και προσωπικό σε υγιείς δράσεις και προσπάθειες. Συγκεκριμένα:

4.1.        Καθορίστηκε το πλαίσιο παραχώρησης ακινήτων καθώς και προσφοράς υπηρεσιών από τα υγειονομικά στελέχη των ΕΔ για τη λειτουργία των Κέντρων Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ.

4.2.        Προσδιορίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας του ΥΠΕΘΑ με το σωματείο κοινωνικής παιδιατρικής «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ», ενώ δρομολογήθηκε και βρίσκεται σε τελικό στάδιο η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», για τη στήριξη του έργου τους. Αντίστοιχη συμφωνία έχει γίνει και με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για την παροχή αμοιβαίων υπηρεσιών και διευκολύνσεων.

4.3.        Με το ν.4278/2014 εκσυγχρονίσαμε το σύνολο του νομικού πλαισίου της λειτουργίας του φαρικού δικτύου της χώρας, το οποίο είχε αρχικά διαμορφωθεί το 1951. Με το νόμο αυτό παρασχέθηκε και η δυνατότητα συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού με τρίτους φορείς σε θέματα συντήρησης των εγκαταστάσεων του φαρικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ανεύρεση οικονομικών πηγών προς όφελος του Πολεμικού Ναυτικού και του προσωπικού του και διευρύνοντας τις δυνατότητες πολιτιστικής αξιοποίησης και ανάδειξης της ναυτικής ιστορίας της χώρας.

4.4.        Έχει υπογραφεί νέο προεδρικό διάταγμα που αφορά την πολιτική διάθεσης μετεωρολογικών υπηρεσιών από την ΕΜΥ, ώστε να επιλυθεί ένα χρονίζον θέμα και να διασφαλιστεί η απόδοση σε αυτή των τελών που εισπράττονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας.

4.5.        Τα έσοδα από εξαγορά στρατιωτικών υποχρεώσεων ή καταβολή στρατολογικών προστίμων ενισχύουν πλέον ειδικό κωδικό για την πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να καλυφθεί μέρος των επιχειρησιακών αναγκών των Ε.Δ. σε προσωπικό αλλά και να συμβάλλει το ΥΠΕΘΑ στην καταπολέμηση της ανεργίας.

5.         Μέριμνα προσωπικού

Η μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτονόητη και ύψιστη προτεραιότητα για εμάς. Οι αντικειμενικές δυσκολίες και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα στελέχη, λόγω της φύσης της προσφοράς τους, αλλά και η συμβολή των οικογενειών τους στον δύσκολο δρόμο που έχουν επιλέξει, επιβάλλει να τους συμπαρασταθούμε και να τους στηρίξουμε με κάθε μέσο. Για το λόγο αυτό:

5.1.        Εξασφαλίστηκε η δυνατότητα χορήγησης ειδικής άδειας σε στρατιωτικούς που έχουν σύζυγο ή προστατευόμενα οικογενειακά μέλη που δεν εργάζονται και πάσχουν από νόσημα που απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας. Η ρύθμιση αυτή ήταν αυτονόητη υποχρέωση του Υπουργείου.

5.2.        Παρέχουμε ειδική πρόσθετη άδεια 10 ημερών σε κατηγορίες νοσηλευτικού προσωπικού, όπως προβλέπεται και για τους νοσηλευτές του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.

5.3.        Διευκολύνονται με παροχή μειωμένου ωραρίου εργασίας οι φυσικοί ή ανάδοχοι γονείς τέκνου με αναπηρία ή όσοι έχουν την επιμέλεια ΑμεΑ.

5.4.        Δόθηκε η δυνατότητα χρήσης της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου στο στρατιωτικό προσωπικό, μέχρι τη συμπλήρωση ηλικίας 30 μηνών αυτού, αντί των 14 που ίσχυε μέχρι και σήμερα.

5.5.        Σε συνεργασία με τη ΔΕΗ εξασφαλίστηκε η δυνατότητα αναστολής διακοπής της ηλεκτροδότησης κατοικιών του προσωπικού που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα.

5.6.        Θεσμοθετήθηκε, για πρώτη φορά, η δυνατότητα χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών διάρκειας 1-3 ετών για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους των στελεχών.

5.7.        Κατοχυρώθηκε με νόμο η υποχρέωση της Υπηρεσίας να καλύπτει τα δικαστικά έξοδα του προσωπικού που εμπλέκεται σε κάθε είδους δίκη που ανάγεται στην εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων, με την προϋπόθεση βέβαια ότι απαλλάσσεται των κατηγοριών.

6.         Στρατολογία

Η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας είναι το βασικότερο σημείο σύνδεσης της κοινωνίας γενικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις και για το λόγο αυτό εξετάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα της στρατολογικής νομοθεσίας, τα οποία αφορούν τους νέους μας.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν συγκεκριμένες νομοθετικές τομές και ρυθμίστηκαν ζητήματα όπως η χορήγηση αναβολής στράτευσης σε σπουδαστές του συνόλου των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης που συνεργάζονται με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, σε όσους έχουν μαθησιακές δυσκολίες και σε ερευνητές του CERN. Παράλληλα, έγιναν στοχευμένες ρυθμίσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας μέσω και της ακόμα μεγαλύτερης αξιοποίησης των ΚΕΠ, τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Στρατολογικές Υπηρεσίες και την επίσπευση των διαδικασιών εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των πολιτών.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, 

Όσα ανέφερα είναι μικρότερες  και μεγαλύτερες πολιτικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την Εθνική μας Άμυνα και βελτιώνουν τη ζωή των στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

Το ΠΑΣΟΚ με τέτοιες πολιτικές αναδεικνύει στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι είναι ο προοδευτικός πόλος αυτής της Κυβέρνησης.

Θα μπορούσαμε και εμείς να είχαμε μείνει απέξω από αυτή τη δοκιμασία.

Κάποιοι μας λένε ακόμη, γιατί δεν το κάνατε, εμείς λέμε καλώς δεν το κάναμε.

Γιατί πέρα από παχιά λόγια και το στενό κομματικό συμφέρον,  η χώρα έπρεπε να κρατηθεί όρθια.

Και κρατήθηκε.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Με όσα λέω, δεν επιδιώκω σε καμία περίπτωση να παρουσιάσω την κατάσταση ιδεατή.

Άλλωστε η καθημερινότητα δεν το επιτρέπει και την ζούμε όλοι.

Αντίθετα θέλω να τονίσω ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε, δεν έχουμε δικαίωμα να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τις θυσίες ετών των ελλήνων πολιτών.

Όποιος έχει κάτι να προσφέρει στον τόπο, πρέπει να το κάνει τώρα.

Τώρα πρέπει να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη μεσαία τάξη, που θα λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου που είναι η ανεργία.

Τώρα χρειάζεται Εθνικός χρόνος, σταθερότητα και ενότητα

Τώρα χρειάζεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στη δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, να υπηρετήσουν ένα Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση. Προέχει η χώρα και  μετά μπορούμε  να επιστρέψουμε όλοι στο φυσικό μας χώρο και την ιδεολογία μας, που σε πείσμα κάποιων υπάρχει και είναι ισχυρή.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά δηλώνουμε παρόντες, σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Για αυτούς τους λόγους ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top