Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Επίσκεψη στο Γ’ Σώμα Στρατού / NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε σήμερα η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, στα πλαίσια του εορτασμού της 9ης Επετείου από την ημερομηνία αποδοχής του Στρατηγείου από το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (NAC), η οποία θεωρείται ως Γενέθλια ημέρα του.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενημερώθηκε για το ρόλο και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Γ’ Σώματος Στρατού, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

«Το NRDC-GR δεν αποτελεί για εμάς απλά και μόνο την εκπλήρωση κάποιων εθνικών μας υποχρεώσεων. Αποτελεί τη δέσμευσή μας σε σχέσεις αληθινής φιλίας και άρρηκτης συμμαχίας εντός του ΝΑΤΟ» σημείωσε στην ομιλία της η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής  Άμυνας:

 Χαίρομαι ιδιαιτέρα που μου δίνεται η ευκαιρία να σας απευθύνω χαιρετισμό στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων του Στρατηγείου.

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και βαθιάς ύφεσης, είναι εξαιρετικά σημαντική η διατήρηση του υψηλού επιπέδου της εκπαίδευσης, τόσο σε εθνικό όσο και σε Διασυμμαχικό επίπεδο και βασιζόμαστε στο NRDC-GR λόγω της αξιοπιστίας και της εμπειρίας του.

Το NRDC-GR δεν αποτελεί για εμάς απλά και μόνο την εκπλήρωση κάποιων εθνικών μας υποχρεώσεων.

Αποτελεί τη δέσμευσή μας σε σχέσεις αληθινής φιλίας και άρρηκτης συμμαχίας εντός του ΝΑΤΟ.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα έχει θέσει ως προτεραιότητα τη φιλοξενία και την υποστήριξη των αντρών και των γυναικών του NRDC-GR που υπηρετούν εδώ.

          Θα ήθελα να σας συγχαρώ, γιατί έχετε αποδείξει ότι μπορείτε να αναλάβετε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης, διατηρώντας ένα υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας. Επίσης να διατρανώσω την πίστη μου ότι το NRDC-GR είναι έτοιμο να οργανώσει και διεξάγει οποιαδήποτε επιχείρηση όσο δύσκολο και αν είναι το επιχειρησιακό περιβάλλον.

Πέρα από τη Διοίκηση την οποία οφείλω να συγχαρώ, θα πρέπει να τονίσω ότι ένας από τους κυριότερους λόγους για την επιτυχία του Στρατηγείου είναι και το εξαιρετικό του επιτελείο.

Το προσωπικό από 15 χώρες μέλη της Συμμαχίας και το οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε γιατί μοιράζεται με τους Έλληνες συναδέλφους του τις προσπάθειες, την εμπειρία και τον επαγγελματισμό του, με τον πιο αμοιβαία επωφελή τρόπο.

          Το έμβλημα του Στρατηγείου αναφέρεται στον  Μέγα Αλέξανδρο, για τον οποίο όλη  η υφήλιος συζητά ξανά με αφορμή τις ανασκαφές στην Αμφίπολη. Συγκεκριμένα το έμβλημά σας σχετίζεται με τη λύση του Γόρδιου Δεσμού, και τους δυο κανόνες που εφήρμοσε ο Αλέξανδρος όταν αντιμετώπισε το δισεπίλυτο αυτό αίνιγμα.

Ο πρώτος είναι η αποφασιστικότητα. Ότι δε λύνεται πρέπει να κοπεί.

Ο δεύτερος είναι η καινοτόμα σκέψη πέρα από τα δεδομένα και τα τετριμμένα. Διότι δεν υπάρχει άλυτο πρόβλημα. Η δυσκολία αποτελεί πρόκληση.

          Οι αρχές αυτές είναι πάντα επίκαιρες, ιδιαίτερα στην εποχή μας όπου αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή και πολυεπίπεδη κρίση.

Κρίση οικονομική, κρίση πολιτική, κρίση αξιών.

Απειλείται η συνοχή μεγάλων οργανισμών, η σύμπλευση συμμάχων, δημιουργούνται νέα σημαντικά πεδία αντιπαραθέσεων και εμφανίζονται νέες απειλές.

Από την κατάσταση στην Ουκρανία μέχρι το Ιράκ και τη Συρία.

Η γειτονιά μας είναι σε ένταση, αναταραχή ή ανοικτό πόλεμο.

Με θετική, δημιουργική, αισιόδοξη και καινοτόμα σκέψη, μα πάνω απ’ όλα με αποφασιστικότητα μπορούμε να επιλύσουμε τα φαινομενικά άλυτα προβλήματα ή να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Το NRDC-GR, μας γεμίζει σιγουριά ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις όταν τίθενται εκτός ελέγχου.

Θα μου επιτρέψετε να σας απευθύνω εκ νέου τις ευχαριστίες μου γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να βρίσκομαι σήμερα εδώ.

Σας συγχαίρω για την ομαδική σας προσπάθεια που έχει οδηγήσει σε συνεχείς επιτυχίες το NRDC-GR, του οποίου τα γενέθλια εορτάζουμε.

Χρόνια Πολλά!  

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας


Top